26/04/2024

Όταν ο Buster Douglas κατεδάφισε τον Μάικ Τάισον

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών στην πυγμαχία. Περίπου 20 χρόνια πριν ο James Buster Douglas χάρισε στον κόσμο ένα από τα πιο θεαματικά και ανατρεπτικά νοκ άουτ στον πλανήτη, κόντρα στον κορυφαίο Μάικ Τάισον, κατά την διάρκεια του 10 γύρου. Οι στοιχηματικές έδιναν απόλυτο φαβορί τον τρελο- Μάικ όμως ο Douglas κατάφερε να τους διαψεύσει.


Ο νικητής τόνισε πως περίμενε την νίκη ακόμη κι αν δεν τον υπολόγιζε κανείς. Εκείνη την περιόδο όντας σμπαραλιασμένος ψυχολογικά, αφού τον παράτησε η σύζυγος του, έχασε την μητέρα του, όμως το θαύμα έγινε. Σταμάτησε το απίστευτο σερί του Τάισον! Αξιοσημείωτο το γεγονός   πως την ίδια περίοδο ο Τάισον υπέφερε εξίσου από εξωγηπεδικά ζητήματα.

Ήταν η περίοδος που τον είχαν κατηγορήσει για σεξουαλική κακοποίηση, η γυναίκα του τον ταπείνωσε δημόσια και μετά τον παράτησε! Έχασε και τον μέντορα του Cus D’Amato. Μέχρι την αναμέτρηση ο κορυφαίος πυγμάχος θεωρούσε πως είναι ο «baddest man on the planet»… O Douglas όμως τον ισοπέδωσε! Οι φήμες για στημένο αγώνα είχαν ξεκινήσει. Όμως αυτό που μένει στην ιστορία είναι πως ο Τάισον είχε βρει τον μάστορα του.