25/04/2024

Χάος στην Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας

Χάος επικράτησε την Τετάρτη το πρωί στο κεντρικό κτίριο της Διεθνής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας με τους υπαλλήλους να βλέπουν σώματα ασφαλείας να τους κρατάνε εκτός των σφραγισμένων γραφείων.


Σύμφωνα με κάποια Μέσα, είχε τοιχοκολληθεί πρόταση μομφής προς τον πρόεδρο της AIBA κ. Wu από κάποια «εκτελεστική επιτροπή» που θέλει να πάρει τον έλεγχο της ομοσπονδίας λόγω «οικονομικών αναταραχών» και «κίνδυνο χρεοκοπίας» μέχρι να βγει νέα διοίκηση λέγοντας μάλιστα πως οι υπάλληλοι παίρνουν 3 μέρες άδεια μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η νυν διοίκηση κάλεσε την αστυνομία που σύμφωνα με αναφορές απομάκρυνε από τα γραφεία κάποιο πρόσωπο της προσωρινής επιτροπής όμως τα κράτησε κλειστά ψάχνοντας να βρει ποιος έχει δίκαιο.

Ο πρόεδρος Wu έκανε την εξής δήλωση νωρίτερα σήμερα:

«Η AIBA  καταδικάζει με τον πιο σοβαρό τρόπο τις τελευταίες τακτικές της εκτελεστικής επιτροπής, κάτω από την μη αναγνωρισμένη προσωρινή επιτροπή διοίκησης, στην προσπάθειά της να πάρει τον έλεγχο με παράνομο τρόπο. Οι πράξεις τους όχι μόνο δημιούργησαν πρόβλημα στην AIBA και την ζωή των υπαλλήλων της αλλά απειλούν και το προσεχές παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Αμβούργο, που ξεκινάει 25 Αυγούστου, ενάντια στους τους κανονισμούς της AIBA και την Ελβετική νομοθεσία»