26/04/2024

Τyson Fury: Ένας σύγχρονος Ηρακλής που ολοκλήρωσε τους άθλους του

Aυτές οι υπέροχες ιστορίες μας κάνουν να γινόμαστε πιο φανατικοί με την πυγμαχία

Λαμπρά παραδείγματα της ζωής που αντιμετώπισαν τις δυσκολίες και έφτασαν στην κορυφή. Αυτό αναδεικνύει το μαγικό σπορ της πυγμαχίας συχνά και μία από τις υπέροχες ιστορίες με happy end είναι αυτή του Tyson Fury.

Και βάζουμε μία τελεία στην διαδρομή του, όχι επειδή δεν έχει άλλα να δώσει στο σπορ, αλλά όταν φτάνει πλέον στην κορυφή ενός τόσο δύσκολο αθλήματος, την στιγμή που πριν από λίγα χρόνια ήταν στα…χαμένα, οι άθλοι του για εμάς ολοκληρώθηκαν…

Δεν πάνε πολλά χρόνια που ο Fury ζούσε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Πίσω στο 2016 ο Βρετανός παρατάει τους τίτλους του, για να ξεπεράσει τους εθισμούς. Ναρκωτικά, αλκοόλ, που οδηγούν σε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που γέννησαν ακόμα και τάσεις αυτοκτονίας. Υπάρχει όμως μία μαγική ικανότητα ανθρώπων όπως ο Fury που στον κατήφορο, βρίσκουν μία αναπάντεχη δύναμη να επιστρέψουν.

Αφού τα κιλά έχουν ξεφύγει και εκείνος σκέφτεται να βάλει τέλος στην ζωή του, η πυγμαχία τον κρατά ζωντανό. Αυτή που τον έκανε γνωστό και τις Κυριακές που σκεφτόταν πιο έντονα να βάλει τέλος στην ζωή του, δεν το έκανε γιατί γνώριζε την επόμενη μέρα πως θα πάει στο γυμναστήριο να ξεδώσει. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες ήταν που τον έκαναν να βρει ξανά την χαμένη του αίγλη.

Να χάσει τα κιλά να κόψει τα ναρκωτικά και το αλκοόλ και να επανέλθει σε αγωνιστική φόρμα.  Αφού νίκησε τον Francesco Pianeta σκάει η μεγάλη ευκαιρία κόντρα στον Wilder. Ο Fury είναι το αουτσάιντερ. Στο ρινγκ μέσα παίρνει την ισοπαλία που θα μπορούσε να είναι νίκη. Στο δεύτερο ματς και ενώ όλοι ανησυχούν για την ψυχολογική κατάσταση του Fury και ενδεχομένως έναν νέο κατήφορο, αυτός μπαίνει στο ρινγκ, διαλύει τον Wilder και φεύγει…κύριος. 

Αυτή είναι η ολοκλήρωση των άθλων ενός ανθρώπου που «πέθανε» και επανήλθε στην ζωή, επειδή έχει σιδερένια θέληση που διαθέτουν μόνο οι αληθινοί πρωταθλητές. Της ζωής και του…ρινγκ.