24/04/2024

Τo μέλλον της Ελληνικής πυγμαχίας στο 9ο School Gala Boxing

Ρεπορτάζ της Νικολέττας Γκαρέτσου

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έγινε με επιτυχία και αρκετό κόσμο το 9ο School Gala Boxing, της Παναχαϊκής. Πού αλλού; Στην Πάτρα.


Με πρωτοβουλία του Κύριου Νίκου Πλέα, πραγματοποιήθηκε η υπέροχη αυτή διοργάνωση. Συμμετέχοντες ήταν αποκλειστικά παιδιά από 6 έως 12 ετών. Μικρά παιδιά, στα οποία δεν δίνονται συχνά ευκαιρίες για αγώνες, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Αποδεικνύοντας ότι η πυγμαχία δεν γνωρίζει ηλικία αλλά ούτε και φύλο.

Οι Junior αθλητές, με ψυχή και πυγμαχική «μαγκιά» ξεπέρασαν τις φοβίες τους, και με αποφασιστικότητα πάτησαν μέσα στο ρινγκ κλέβοντας τις εντυπώσεις.

Το θέαμα ήταν πανέμορφο. Μικρά πλασματάκια με τα μπανταζ τους κυκλοφορούσαν μέσα στο στάδιο, περιμένοντας την σειρά τους να αγωνιστούν. Τα παιδάκια αυτά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους έφηβους ή από τους ενήλικες. Ίσα ίσα αποτελούν το μέλλον τις Ελληνικής πυγμαχίας.

Τέτοιες διοργανώσεις πρέπει να τις στηρίζουμε και να προσπαθήσουμε να τις αυξήσουμε. Τα μικρά παιδιά, πρέπει να αγωνίζονται, να ωριμάζουν και να δοκιμάζονται. Μέσα από την διαδικασία του αγώνα οι μικροί αθλητές θα γίνουν καλύτεροι και πιο έτοιμοι να χαράξουν την δική τους ανοδική πορεία στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων.

Τα 19 συνολικά σωματεία που συμμετείχαν, απέδειξαν ότι το μέλλον της Ελληνικής Πυγμαχίας θα είναι λαμπρό. Οι εκκολαπτόμενοι πρωταθλητές, με την εμφάνιση τους έδωσαν μια υπόσχεση για πολλές διακρίσεις. Με πολλούς από αυτούς άξια να παίρνουν το εισιτήριο για την Εθνική Ομάδα.

Το «νέο αίμα» της Πυγμαχίας στην Ελλάδα, είναι έτοιμο και αποφασισμένο να σαρώσει εντός και εκτός Χώρας.

Εις το επανιδείν.