26/04/2024

Τρεις κλασσικοί συνδυασμοί στην πυγμαχία!

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της IBF Darren Barker γράφει στο Boxingnewsonline.net για 3 κλαασικούς πυγμαχικούς συνδυασμούς.

Ένα – Δύο – Τρία
Ένας από τους πρώτους συνδυασμούς που μαθαίνει κάποιος αλλά πολύ αποδοτικός.
1. To jab (ο άσσος) χρησιμοποιείται κυρίως για να βρεις την απόσταση. Οπότε αν πάνε προς τα πίσω εσύ πας προς τα μπρος με τον άσσο. Συνήθως ρίχνω τον άσσο με το βάρος στο μπροστινό πόδι.
2. Θα στρίψω τους γοφούς μου μπροστά και ανάποδα στην φορά του ρολογιού και το πίσω πόδι προς την ίδια κατεύθυνση  καθώς ρίχνω το ευθύ δεξί (straight ή direct).
3.  Φέρε το δεξί χέρι πίσω μπροστά στο σαγόνι σου και την ώρα, στρίψε τους γοφούς και το μπροστά πόδι στη φορά του ρολογιού και ρίξε ταυτόχρονα το αριστερό χέρι (hook ή κροσέ)

Μεξικάνικο στυλ
Η Αλλαγή το αρτιστερού hook/κροσέ με ένα hook στο σώμα δίνει ποικιλία
1. Ξανά ξεκινάω πηγαίνοντας προς τα μπρος. Μπορώ να γύρω πιο μπροστά αφού θέλω να είμαι πιο κοντά στον αντίπαλο αυτή τη φορά.
2. Κάνω το δεξί χέρι όπως στον πρώτο συνδυασμό αλλά το σώμα μου είναι λίγο πιο χαμηλά.
3. Μεταφέρω το βάρος μου από το δεξί χέρι, πίσω στους γοφούς και από εκεί στο αριστερό μου hook το οποίο σημαδεύω στα πλευρά του αντιπάλου.

Το Zarate
Πήρε το όνομά του από τον Μεξικάνο με το ίδιο όνομα που το τελειωποίησε
1. Μπαίνω εντός πεδίου και ρίχνω το Jab όπως περιγράψαμε πριν αλλά δεν φέρνω το μπροστά χέρι μετά τέρμα πίσω.
2. Μετά ξαναμπαίνω μπροστά – ειδικά αν έχει πάει ο αντίπαλος προς το πίσω ή το Jab τον έσπρωξε προς τα πίσω- με ένα μακρύ αριστερό hook. Αυτό είναι σχεδιασμένο για να τον βρεί πίσω από την guard.
3.  Το μακρύ αριστερό τον κάνεις να σκέφτεται και ίσως να ανοίξει λίγο την guard του, οπότε στρίβω πάλι με το δεξί χέρι  όπως γράψαμε πριν με στόχο ανάμεσα στα γάντια.

Λάθη
Οι μαχητές συνήθως χαμηλώνουν ένα από τα χέρια τους, ειδικά με τον συνδυασμό 1-2 – αριστερό hook. Το δεξί χέρι στο 2 πρέπει να πάει πίσω στο σαγόνι κατευείαν.