23/04/2024

Το Forbes αναλύει την οικονομική πλευρά του «The One» και προτείνει…

Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης

To σάιτ των… πλουσίων, forbes, σχεδόν μία εβδομάδα μετά τη μάχη του Floyd Mayweather απέναντι στον Saul «Canelo» Alvarez μας δίνει μία πλήρη οικονομική ανάλυση του «The One», προκαλώντας… ζαλάδα με τα έσοδα του Αμερικανού πυγμάχου, καθώς τα 41 εκατ. εγγυημένα πολύ πιθανόν να γίνουν 100.000.000!

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα… ψίχουλα του Μεξικανού τα οποία από τα 12.000.000 δολάρια αναμένεται να φτάσουν τα 18.000.000, τίποτα σε σύγκριση με αυτά που αναμένεται να πάρει ο «Mr. 45-0» …

Πάμε να δούμε λοιπόν το πώς και το γιατί οι δύο παραπάνω από έναν αγώνα που δεν ενθουσίασε θα κάνουν τρομερά γερή μπάζα:

Σε πρώτη φάση οι πωλήσεις των PPV ως προς τα εκατομμύρια που αποτελούν τα έσοδα ξεπέρασαν κάθε άλλη στην ιστορία του αθλήματος μια και άγγιξαν τα 150 εκατ. δολάρια. Σε πωλήσεις πάντως αριθμού PPV, η καταμέτρηση συνεχίζεται και είναι στα 2.2 εκατ. και δύσκολα θα ξεπεράσει αυτά της μάχης Mayweather Vs De La Hoya που «κλείδωσαν» στα 2.5 εκατ.

Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειωθεί ότι 200 εκατ. μπήκαν στα ταμεία από τα εισιτήρια του αγώνα και τις προβολές του αγώνα που έγινε σε πάνω από 500 τεράστια θέατρα των ΗΠΑ.

Και για το τέλος το FORBES προτείνει στον Mayweather να γίνει ακόμη πιο πλούσιος αν και μόνο αν παίξει δεύτερο παιχνίδι με τον Alvarez ή επιτέλους παίξει με τον Pacquiao, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει σοκ στην παγκόσμια οικονομία του αθλητισμού.