26/04/2024

«Το Conor vs Floyd θα κάνει μόνιμο κακό στο μποξ»

Πριν λίγες μέρες ο Light heavyweight πρωταθλητής του UFC Daniel Cormier, υποστήριξε ότι ο πιθανός αγώνας Conor με Mayweather, αλλά και τα άλλα ΜΜΑ vs Boxing ζευγάρια που ακούγονται, θα κάνουν κακό στο άθλημα των μικτών πολεμικών τεχνών. 

Τώρα ήρθε ένας άνθρωπος της πυγμαχίας να πει το ίδιο για το δικό του σπορ.


Με μια μακροσκελή δήλωση στα social media, ο Oscar De La Hoya, θρύλος του αθλήματος και μάνατζερ αθλητών όπως ο Canelo, είπε ότι αυτή η μάχη θα κάνει τόση ζημιά στο μποξ που μπορεί να μην επανέλθει ποτέ.

«Στους φίλους μου, οπαδούς της πυγμαχίας.

Σας γράφω με την ελπίδα ότι όλοι μαζί θα προστατέψουμε το σπορ της πυγμαχίας. Με κάθε μέρα που περνάει, μιάζει όλο και πιο πιθανό ότι το τσίρκο του «Floyd Mayweather vs Conor McGregor θα έρθει στην πόλη μας σύντομα. Καθώς η κάρτα συμπληρώνεται και οι αθλητικές επιτροπές δίνουν την ευχή τους σε αντάλλαγμα εκατομμυρίων δολαρίων και οι μαχητές μετράνε τα λεφτά, μόνο ένα γκρουπ μπορεί να σταματήσει αυτή τη φάρσα.

Εμείς, οι οπαδοί, που ήμαστε η ζωή του σπορ. 

Η πυγμαχία έχει αρχίσει να βγαίνει από την τρύπα που ο Floyd και ο Manny Pacquiao την έθαψαν όταν περίμεναν 7 χρόνια να δώσουν μια μάχη που τελικά ήταν τόσο βαρετή όσο και αντικλιμακτική. 

Το 2017 ξεκίνησε ως μια εξαιρετική χρονιά για την πυγμαχία,  Joshua vs. Klitschko, Thurman vs. Garcia, Golovkin vs. Jacobs, Canelo vs. Chavez, όλες μάχες που έφεραν το σπορ ξανά ψηλά και αναθέρμαναν το ενδιαφέρον του μέσου οπαδού.  

Αλλά αν νομίζατε ότι το Mayweather – Pacquiao ήταν ένα μαύρο μάτι στο σπορ, μια μάχη μεταξύ των δύο κορυφαίων που απλά δεν απέδωσε, καθίστε να δείτε τον κορυφαίο μιας γενιάς να διαλύει κάποιον που δεν έχει κάνει μποξ ανταγωνιστικά σε κανένα επίπεδο, ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό. 

Το σπορ μας μπορεί να μην επιστρέψει ποτέ. 

Καταλαβαίνω την αρχική έλξη από τους οπαδούς των μαχητικών. Ο McGregor είναι σχεδόν σίγουρα ο καλύτερος ΜΜΑ μαχητής, ο Floyd είναι ο Floyd, ο πιο επιβλητικός πυγμάχος της εποχής του. 

Αλλά η επιτυχία σε ένα σπορ δεν εγγυάτε την επιτυχία σε ένα άλλο. Το αντίθετο. Να το ξεκαθαρίσουμε ότι αυτά είναι δύο διαφορετικά σπορ, από το μέγεθος των γαντιών, το σχήμα και το μέγεθος του ρινγκ, στο ότι το ένα από τα δύο επιτρέπει τις κλωτσιές. 

 

Επιπλέον, δεν είναι ότι ο Mcgregor θα αντιμετωπίσει έναν απλά καλό ή μέτριο μαχητή. Θα αντιμετωπίσει τον καλύτερο….

… Ξέρω ότι κάποιοι θα πουν ότι το λέω γιατί η εταιρία μου προμοτάρει την μάχη του Canelo με τον Golovkin και δεν θέλω να πάρει η άλλη μάχη όλη την προσοχή. Αλλά το ενδιαφέρον μου είναι για την υγεία του μποξ γενικότερα. Πάντα ήταν.

Αν ο Floyd επέστρεφε για να αντιμετωπίσει κάποιον σαν τον Keith Thurman, τον Errol Spence ή κάποιον άλλον τοπ Welterweight όχι μόνο θα χειροκροτούσα αλλά θα ήμουν πρώτος στη σειρά για εισιτήριο.

Τέτοιες μάχες αξίζουν και δικαιούνται οι οπαδοί. 

Το οποίο με φέρνει πίσω στο τσίρκο. 

Η πρόθεση του Floyd και του Conor είναι ξεκάθαρη. Τα λεφτά και δεν υποκρίνονται καν ότι δεν είναι. Αλλά κανείς δεν μιλάει για τις συνέπειες του ότι η μάχη θα είναι η καταστροφή που όλοι περιμένουμε. Μετά από αυτή τη μάχη κανείς τους δεν θα μας έχει ανάγκη. Ο Floyd θα επιστρέψει στην απόσυρση, λογικά μόνιμα, με άλλο ένα τεράστιο ποσό και ο Conor θα πάει πίσω στο UFC. 

 

Είναι νίκη γι αυτούς ήττα για εμάς. Θα ήμαστε 100 ευρώ πιο ελαφριοί και θα έχουμε χαλάσει άλλη μια ευκαιρία να φέρουμε το μποξ στην θέση του ως το σπορ των βασιλέων.

Αυτή τη στιγμή μπορούμε να σταματήσουμε το τσίρκο μόνο αν κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα πληρώσουμε να δούμε μια αστεία μάχη και ότι θα πούμε στους φίλους μας να κάνουν το ίδιο.

Ειλικρινά,

Oscar.»