26/04/2024

Το «στόρι» του προκλητικού Clubber Lang που ήταν ο καλύτερος trashtalker των 80s

Για πολλούς το Rocky 3 ήταν καλύτερη ταινία των sequels, λόγω της παρουσίας του φανταστικού χαρακτήρα όπως ο James «Clubber» Lang . Πρόκειται για την ιστορία ενός heavyweight πυγμάχου που κέρδισε τον Rocky και στην συνέχεια δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του. 


Ο Mr. T ήταν ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον ρόλο με ιδανικό τρόπο. Ο Lang μεγάλωσε στο Σικάγο και έμπλεκε συνέχεια σε καυγάδες. Μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο και έκανε πέντε χρόνια φυλακή, λόγω ξυλοδαρμού.

Μέσα στην φυλακή ανακάλυψε το μποξ και το όνειρο του ήταν να γίνει πρωταθλητής. Αφού κέρδισε αρκετούς αθλητές προκάλεσε τον Rocky. Μάλιστα υπάρχει και σχετικό video game που αν διαλέξεις τον χαρακτήρα του Lang η «περιπέτεια» ξεκινάει μέσα από τις φυλακές του Σικάγο όπου σκληροτράχηλος πυγμάχος παίζει σε παράνομους αγώνες.

Ο Lang εκτός από την ωμή του δύναμη ξεχώριζε για τον προκλητικό του χαρακτήρα. Έφτασε μάλιστα σε σημείο να προσβάλει την γυναίκα του Rocky, προκαλώντας την να γνωρίσει έναν πραγματικό άντρα όπως είχε πει χαρακτηριστικά.

Η τελική τους μάχη όμως τον έβαλε στην θέση του αφού ο Rocky ήταν αυτός που βγήκε νικητής. Ο χαρακτήρα του Lang δεν επέστρεψε ξανά στις επόμενες ταινίες, αν και αγαπητός, παρά μόνο στο σενάριο του Rocky 6, όπου αναφερόταν σαν σχολιαστής στον αγώνα Rocky vs Mason.