24/04/2024

Το σερί χτυπημάτων του Pacquiao και η αδιαφορία του Floyd (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή είναι από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της μάχης. Ο Manny έχει στριμώξει επιτέλους τον Floyd στα σχοινιά και ορμάει με ένα σερί χτυπημάτων. Ο Floyd τα μπλοκάρει σχεδόν όλα και αμέσως κάνει έναν μορφασμό αδιαφορίας προς τον Φιλιππινέζο αντίπαλό του, ότι δηλαδή, «δεν καταλαβαίνω τίποτα». Ο Pacquiao ορμάει ξανά με τον ίδιο συνδυασμό σχεδόν, πάλι βλέπει τα χτυπήματα του να μπλοκάρονται πάλι μορφάζει αδιάφορα ο Floyd.

Αυτή η σκηνή λέει πολλά για το πως εξελίχθηκε η μάχη σε ένα μεγάλο ποσοστό της (Είχε και αρκετά καλά χτυπήματα ο Manny κυρίως με το αριστερό straight στην κόντρα). Ο Manny ενώ ορμάει στον Floyd είναι λες και ρίχνει χωρίς σκέψει τα χτυπήματά του όλα πάνω στην άμυνα του Mayweather. Λέγαμε πριν λίγες μέρες για το άπερκατ του Manny που είναι και ένα από τα κρυφά του όπλα και το οποίο του επιτρέπει να ανοίγει τις άμυνες και να κάνει ζημιά… Το βλέπετε εσείς σε κάποιον από τους δύο συνδυασμούς; Το είδατε γενικά σε όλα τον αγώνα;

Με περισσότερη προσοχή παρατηρεί κάποιος ότι και στους δύο συνδυασμούς , στο τελείωμά τους, κάνει ένα «τσακ» σανα να πάει για το απερκατ και σταματάει παρότι η άμυνα του Floyd μάλλον το επιτρέπει. Φοβήθηκε για την κόντρα; Δεν είχε καθαρό μυαλό; Τον είχε μπερδέψει ο Μayweather που σαν άλλος Ali πέφτει μόνος του προς τα πίσω στα σχοινιά για να μειώσει την δύναμη των χτυπημάτων που δέχεται;

Εκτός του άπερκατ, και τα υπόλοιπα χτυπήματα είναι μονοδιάστατα. Δεν βλέπουμε τις περίφημες γωνίες του μπαίνοντας και βγαίνοντας στους συνδυασμούς. Αντίθετα στέκετε ουσιαστικά μπροστά στον Floyd και ρίχνει hooks εναλλάξ πάνω και κάτω. Χτυπήματα που όσο δυνατά και να είναι, όταν τα περιμένει ο άλλος και τα βλέπει δεν κάνουν πολύ ζημιά. Αντίθετα όπως είπαμε είχε περισσότερη επιτυχία όταν περνούσε κάποιες κόντρες ξαφνιάζοντας τον Mayweather που αμέσως έμπαινε σε Mode άμυνας.

Ίσως έφταιγε ο τραυματισμός του στον ώμο. Ίσως η θέληση να βγάλει ΚΟ τον Floyd να παραήταν ισχυρή για να σκεφτεί σωστά μέσα στο ρινγκ.