19/04/2024

Το ΣΕΠ κάνει τον απολογισμό του

Διαβάστε τον αγωνιστικό απολογισμό του ΣΕΠ.


Αναλυτικά: «Αποτελεί κοινή διαπίστωση  ότι ο ΣΕΠ ολοκληρώνοντας  την αθλητική σεζόν 2018-2019, γνώρισε  την πιο πετυχημένη χρονιά από την ίδρυσή του. Οι επιτυχίες ήταν ανεπανάληπτες και διαδοχικές.  Η επαγγελματική πυγμαχία αναμφισβήτητα πρωταγωνίστησε στο αγωνιστικό  σκηνικό  της χρονιάς. Η έντονη και συνεχής αγωνιστική δράση των πυγμάχων του εντός κι εκτός Ελλάδος αλλά και η διαρκής ένταξη νέων πυγμάχων στο ΣΕΠ το επιβεβαιώνουν αυτό. Οι αριθμοί όμως μπορούν να αποτυπώσουν καλύτερα από τις λέξεις  αυτή τη θετική εξέλιξη. 

4 νέοι διοργανωτές, αποφάσισαν να συμπεριλάβουν την επαγγελματική πυγμαχία στις διοργανώσεις τους. 

12 πυγμάχοι εντάχθηκαν στο δυναμικό του ΣΕΠ κι έγιναν επαγγελματίες. 

5 νέοι διαιτητές από τη Βόρειο Ελλάδα εντάχθηκαν στο ΣΕΠ. 

1 νέος μάνατζερ -Κώστας Κλητσινίκος 

136 προτάσεις από το εξωτερικό έφτασαν στους Έλληνες επαγγελματίες. ( 59 από ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ – 5 από ΚΑΝΑΔΑ – 1 από  ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ – 2 από Ντουμπάι – 2 από ΡΩΣΙΑ – 5 από ΓΑΛΛΙΑ – 5 από Γερμανία -12  από Αλβανία –  16 από Ιταλία – 3 από Σκόπια – 4 από Πολωνία – 4 από Σουηδία  – 3 από Ιρλανδία – 4 από Λετονία –  4 από Ελβετία – 2 από Βέλγιο, Καζακστάν, Ολλανδία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Κροατία, Ουγγαρία, Κόσοβο…) Πρωτεργάτης αυτών των προτάσεων είναι ο Χρήστος Γάτσης. 

5 εξ αυτών των προτάσεων ήταν προκλήσεις για τη ζώνη της WBC. 

17   Έλληνες πυγμάχοι ανταποκρίθηκαν θετικά σε αυτές τις προτάσεις πραγματοποιώντας 36 αγώνες εντός κι εκτός Ελλάδος. 

13 νέοι προπονητές εντάχθηκαν στο δυναμικό του ΣΕΠ. 

Κορυφαίο γεγονός της χρονιάς αποτελεί φυσικά η κατάκτηση   και διατήρηση της ζώνης της WBO από τη Χριστίνα Λιναρδάτου αλλά και η συμμετοχή και παρουσία  της Ελλάδας για πρώτη φορά στο συνέδριο της WBC δίπλα στην παγκόσμια αφρόκρεμα του επαγγελματικού μποξ. 
Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε πυγμάχους, προπονητές, διαιτητές και παράγοντες του ΣΕΠ αλλά και σε όλο τον κόσμο που στηρίζει το επαγγελματικό μποξ. Στόχος μου πάντα είναι να πρωταγωνιστεί  το επαγγελματικό μποξ στο αθλητικό σκηνικό της χώρας.  Ξεκινάμε ακόμα πιο δυναμικά το Σεπτέμβρη. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΠ
Γιώργος Στεφανόπουλος».