20/04/2024

Το Ουκρανικό…τσουνάμι στο μποξ κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει

Πριν το 2000 η Ουκρανία είχε να επιδείξει τα αδέρφια Klitschko… Το 1991 έγινε ανεξάρτητη χώρα, όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση και χρειάστηκε περίπου μία 10ετία να δείξει τους αθλητές που παράγει.


Σήμερα διαθέτει μαχητές όπως ο Lomachenko, o Usyk και ο Derevyanchenko. Αθλητές που θεωρούνται τοπ στις κατηγορίες τους και θα πρωταγωνιστήσουν για αρκετά χρόνια ακόμη.

Το ιδιαίτερο στοιχείο που κάνει τους Ουκρανούς να ξεχωρίζουν είναι το background τους σε ερασιτεχνικούς αγώνες. Ο καθένας από αυτούς έχει 300 αγώνες στο ενεργητικό του και μπαίνει στον επαγγελματικό κόσμο ως ένας έτοιμος μαχητής. Στην Αμερική ένας αθλητής μπορεί να φτάσει στο 20-0 παίζοντας εύκολους αγώνες για να χτίσει το ρεκόρ του.

Στην Ουκρανία οι μαχητές περνούν από χίλια κύματα και είναι πιο διψασμένοι για την επιτυχία. Όταν πια τους ανοίγετε η πόρτα για έναν αγώνα στην Αμερική, είναι ώριμοι και έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία απ’τα μαλλιά.

Η πρόβλεψη των ειδικών λέει πως είναι η νέα γενιά που θα πρωταγωνιστήσει στους Ολυμπιακούς του 2020, θα σαρώσει τα πάντα… Στο επαγγελματικό κομμάτι βλέπουμε ήδη το φαινόμενο…Lomachenko να μονοπωλεί.

Το στυλ των Ουκρανών πυγμάχων δεν έχει αλλάξει από αυτό των Σοβιετικών. Δίνουν μεγάλη σημασία στην κίνηση με τα πόδια και πολλές φορές το συνδέουν ακόμα και με τον χορό.

Δεν υπάρχει Ουκρανός πυγμάχος που να μην ξέρει να κινείται με τα πόδια. Σε συνδυασμό με την επιθετικότητα και την ανθεκτικότητα τους δημιουργούν ένα τέλειο κράμα πυγμάχου.

Στο παρακάτω βίντεο μπορεί να δείτε μία ενδεικτική προπόνηση της Ολυμπιακής ομάδας της Ουκρανίας το 2012.