18/04/2024

Το αριστερό hook του Sugar: Η αναζήτηση για την τελειότερη γροθιά στην ιστορία της Πυγμαχίας, μέρος 3ο

Hands-of-stone-Gif-300x250Μετά το αριστερό άπερκατ του Walcott, το δεξί straight του Marciano ήρθε η ώρα για την τρίτη πιο δημοφιλή γροθιά στην ιστορία της πυγμαχίας, ως το τελειότερο χτύπημα που είδαμε ποτέ μέσα στα ρινγκ. Μιλάμε για το αριστερό hook με το οποίο ο Sugar Ray Robinson, ο κατά πολλούς καλύτερος πυγμάχος που έχει περάσει ποτέ, έβγαλε νοκ άουτ τον Gene Fullmer στην 2η μεταξύ τους μάχη.

Μπορεί σαν εικόνα να μην μοιάζει τόσο εντυπωσιακό όπως τα δύο πρώτα, αλλά η ταχύτητα της εκτέλεσης, το timing, η τεχνική είναι υψηλότατου επιπέδου με τον Fullmer να μην μπορεί να καταλάβει τι τον χτύπησε, μέχρι που είδε το βίντεο του αγώνα.

Αυτό που όμως πραγματικά κάνει αυτό το ΚΟ να ξεχωρίζει δεν είναι η εκτέλεση αλλά η παγίδα που έστησε στον Fullmen. ο αντίπαλός του ήταν γνωστός ως μαχητής που χτυπούσε δυνατά και συχνά με το δεξί και ο Robinson ήθελε να τον προκαλέσει να ρίξει το δεξί του την κατάλληλη στιγμή ώστε να βγάλει τον κόντρα.

Λίγο πριν το τέλος, ο Robinson ρίχνει ένα δεξί στο σώμα του Fullmer και αυτός αμέσως μετά πάει να απαντήσει με ένα δικό του δεξί μόνο που ο Robinson έχει φύγει προς τα πίσω.

Αμέσως μετά κάνει ξανά το ίδιο. Δεξί στο σώμα και αμέσως πίσω για να αποφύγει το δεξί του Fullmer. Αυτός, βλέποντας ότι δεν δουλεύει το δεξί του σαν απάντηση αφού ο Robinson πάει αμέσως προς τα πίσω, αποφασίζει να προσπαθήσει να βγάλει κόντρα το δεξί του την ώρα που ο Robinson θα έριχνε το τρίτο σερί χτύπημα στο σώμα του.

Όμως όλο αυτό ήταν η τακτική του Sugar που αντί για τρίτο σερί δεξί, κάνει μια τόσο κοφτή προσποίηση που μάλλον μόνο ο Fullmer είδε και βγάζει αυτό το εξαιρετικό αριστερό hook ώς κόντρα πάνω στην δεξί του Fullmer. Αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που ο Fullmer βγήκε ΚΟ.

Είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν ότι το δυνατότερο χτύπημα που μπορεί να δεχθεί κάποιος σε έναν αγώνα είναι αυτό που δεν είδε ποτέ.