24/04/2024

Το αποτυχημένο copy paste του Broner και η βοήθεια του Floyd Sr.

Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης

Χθες το βράδυ ήταν η 3η φορά μέσα στην εβδομάδα που έκατσα να δω τον αγώνα του πρώην, τριών κατηγοριών παγκόσμιο πρωταθλητή Adrien Broner απέναντι στον Marcos «Chino» Maidana. Εντάξει, ο «Problem» μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν αήττητος και πολλοί θεώρησαν πως και ο Maidana θα είναι εξίσου εύκολος στόχος.

Κανείς όμως δεν είδε στην κάρτα του Broner ότι κάνεις από τους μέχρι τώρα αντιπάλους του δεν ήταν δα και η προσωποποίηση του θαύματος επί γης. Ο Αργεντινός ήταν ο πρώτος «tuff guy» που έστειλαν στον Broner και οι συνέπειες είδαμε όλοι ποιες ήταν.

Χρόνια τώρα άπαντες θεωρούν ότι πυγμάχοι σαν τον Maidana μπορούν να κερδίσουν τον Mayweather, λόγω της δύναμής τους. Όχι, δεν είναι τόσο άνετο όσο νομίζετε… Ο Adrien προσπάθησε, δεν ακούμπησε καν την άμυνα με τους ώμους που χρησιμοποιεί ο «Money» και γι’αυτό το λόγο έγινε δέκτης πολλών καταστροφικών χτυπημάτων από τον αντίπαλό του.

O Floyd Mayweather το πρώτο πράγμα που διδάχθηκε από τον πατέρα του ήταν το συγκεκριμένο στυλ άμυνας και το ξέρει τέλεια, έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι σχεδόν ποτέ μέσα στο παιχνίδι του δεν πέφτει ούτε νοκ – ντάουν, εδώ καλά καλά δεν τρώει χτύπημα.

Όποτε ας σταματήσουμε την παραφιλολογία του στυλ ότι ο πανίσχυρος Maidana έχει βρει το blueprint που θα γράψει ήττα στο tale of the tape ήττα! Για να κερδίσει κάποιος τον Mayweather, πρέπει ο ίδιος ο Floyd να το επιτρέψει…

Η κάκιστη αντιγραφή του Broner ουδεμία επαφή έχει με τον Floyd Jr. και γι’αυτό ο δεύτερος, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα θα βάλει στο προπονητικό τιμ του μικρού τον Mayweather Sr. έτσι ώστε ο Broner να καταφέρει να μείνει στην ιστορία με μία και μοναδική ήττα, αφού πέρα από τον Maidana στην πιάτσα κυκλοφορούν κι άλλοι σκληροί, εύκολοι για τον Floyd δύσκολοι για τον κακό αντιγραφέα Adrien «Problem» Broner.

http://www.youtube.com/watch?v=fkh5VCrdhG8