29/03/2024

Τζένη Τασίδου: Η ΑΕΚ είναι το σπίτι μου

Η πρωταθλήτρια Ελλάδος με πάμπολλες διακρίσεις και στο εξωτερικό, Τζένη Τασίδου, μίλησε αποκλειστικά στον «ΔΙΚΕΦΑΛΟ» και στον Κίμωνα Οζζακεμιάδη για την μεγάλη και μοναδική αγάπη που… τρέφει για την  ΑΕΚ.

Η Τζένη Τασίδου βίωσε στο «πετσί» της, για αρκετά χρόνια τι εστί ΑΕΚ και τι εστί ο κόσμος της. Πρωταθλήτρια Ελλάδος πολλάκις στην πυγμαχία, όταν  το ρινγκ δεν καταδέχονταν τις γυναίκες, εκείνη έβαζε γάντια με άντρες. Σκληρή, μα πάνω απ’ όλα γυναίκα, η Τζένη μιλάει για αυτά που βίωσε στην Ένωση και συνδυάστηκαν με τις επιτυχίες στη καριέρα της.

« Για μένα η ΑΕΚ ήταν και θα είναι το… σπίτι μου. Εκεί έκανα τα πρώτα μου πυγμαχικά βήματα, όταν κανένας άλλος σύλλογος δεν  με δεχόταν. Έμενα  στην Ηλιούπολη και έπαιρνα συλλόγους για να ξεκινήσω την πυγμαχία και τελικά με δέχτηκε η Ένωση.  Τύγχανε να είμαι και από οικογένεια ΑΕΚ και έτσι ήταν ότι καλύτερο για μένα. Ξεκίνησα με τον  Γιώργο Καπαταϊδάκη. Συνέχισα με τον κύριο Πανταζή. Τότε δεν ήθελαν γυναίκες στον σύλλογο. Ένα θεωρητικά αντρικό σπορ, όπως το μποξ και εγώ εκεί μέσα να βάζω γάντια με άντρες. Τελικά κέρδισα την εμπιστοσύνη του μεγάλου Αρτούρ Μικαελιάν, που με πίστεψε όσο κανείς άλλος. Είδε την σπίθα στα μάτια μου και μου έδωσε τις ευκαιρίες.  Εγώ με την σειρά μου τον δικαίωσα, αφού κατέκτησα αρκετά Πανελλήνια πρωταθλήματα», τόνισε η Τασίδου που συνέχισε μιλώντας για τον κόσμο της ομάδας.

« Όπου πήγαινα και οι ΑΕΚτζήδες ήταν δίπλα μου. Δεν υπήρχε πραγματικά κάτι παρόμοιο. Τέτοια αγάπη δεν την είχα ξανανιώσει. Θυμάμαι σε έναν αγώνα που έδινα στην Σπάρτη, είχε έρθει όλο το κλαμπ της Καλαμάτας να  με στηρίξει. Είμαι πολύ δεμένη συναισθηματικά μαζί τους. Δεν είναι και λίγο, όπου σταθείς κι όπου βρεθείς να συναντάς κόσμο που υποστηρίζει μία τεράστια ομάδα, όπως η ΑΕΚ».

«Η ΑΕΚ θα σηκώσει κεφάλι»

Αυτά ήταν τα λόγια της Τασιδου, όταν την ρωτήσαμε για το πώς βλέπει την σημερινή κατάσταση του Δικέφαλου.

«Η ομάδα περνάει δυσκολίες. Δεν είναι και το πιο εύκολο να την βλέπεις να αγωνίζεται σε αυτές τις κατηγορίες. Έχει μάθει όμως στα δύσκολα και ξέρει πάντα να επιβιώνει. Την ΑΕΚ θέλω να την βλέπω πρώτη πάντα! Εκεί είναι η θέση της… Βασίλισσα στο θρόνο», μας τόνισε η πρωταθλήτρια Ελλάδος που έχει βιώσει τον παλμό της εξέδρας και η ίδια.

« Περισσότερο πήγαινα στο γήπεδο όταν είχαμε τον ναό. Αυτό που ένιωσα στην Νέα Φιλαδέλφεια, θα το βιώσω μονάχα με το νέο γήπεδο. Εγώ προσωπικά ήμουν ήρεμη στο γήπεδο, διότι εκτονωνόμουν εκτός, λόγω της πυγμαχίας, αλλά με τέτοιο κόσμο δεν γίνεται να μην παρασυρθείς», ανέφερε η Τασίδου που μίλησε και για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

« Έχω σταματήσει πλέον με την Εθνική και έχω αφοσιωθεί στο επαγγελματικό κομμάτι και θα αγωνιστώ 30 Νοεμβρίου στο Best fighter».

Aνοιχτή πρόσκληση σε Αθανασοπούλου, Λιναρδάτου!

« Θέλω μία ρεβάνς με την Χριστίνα Αθανασοπούλου και φυσικά την Χριστίνα Λιναρδάτου. Θεωρώ ότι είναι δύο αθλήτριες που θα πρέπει να γίνει το ξεκαθάρισμα»

Τέλος όσον αφορά τα όνειρα της η Τζένη Τασίδου μας αποκαλύπτει πως στόχος είναι η Ευρωπαϊκή καταξίωση.

« Σαν αθλήτρια έχω πετύχει το όνειρα μου. Στους επαγγελματικούς αγώνες το κάνω επειδή μου αρέσει και φυσικά θέλω να βελτιωθώ σαν πυγμάχος. Θέλω επίσης να βγάλω δελτίο στην Γαλλία, ώστε να έχω δικαίωμα συμμετοχής σε Ευρωπαϊκούς αγώνες και να καταξιωθώ».

Το μήνυμα στον κόσμο της :

«AEKάρα ήσουν και θα είσαι σε όποια κατηγορία κι αν παίζεις… Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα’ ναι».