20/04/2024

Τα tips του Mike Tyson για να… βγάλει κάποιος νοκ άουτ

Όταν μιλάμε για νοκ άουτ στην πυγμαχία το μυαλό όλων πάει στον Mike Tyson. Ο πρωταθλητής βαρέων βαρών έχει πετύχει κάποια εντυπωσιακά νοκ άουτ στην καριέρα του, πολλά από αυτά με ένα μόνο χτύπημα!


Πάμε να δούμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που έκαναν το «τέρας του Μπρούκλιν» ξεχωριστό σε σχέση με άλλους μποξέρ.

Κίνηση με το κεφάλι

Ο Cus D’Amato επέμενε μονίμως σε ένα συγκεκριμένο πλάνο όταν ο Tyson ήταν στην επίθεση. Ήθελε συνεχώς ο μποξέρ να κινεί το κεφάλι του, για να μην αποτελεί εύκολο στόχο και να γλιστράει κοντά στον αντίπαλο, χτυπώντας στην αριστερή πλευρά είτε στο κεφάλι είτε στο σώμα. Το peek-a-bοο style του D’Amato έφερε πολλά νοκ άουτ για τον Tyson που το έκανε…τέχνη.

Ταχύτητα

Ο Τyson επέμενε πως αυτό που έφερε δύναμη στα χτυπήματα του ήταν η ταχύτητα και η έκρηξη. Παραδόξως για heavyweight ο Tyson ήταν πολύ γρήγορος με αποτέλεσμα να αποφεύγει τις γροθιές και να βρίσκεται μόνιμα σε πλεονεκτική θέση. Η ταχύτητα δεν ήταν στα…πόδια του αλλά στις αποφυγές και στα χτυπήματα του.

Έκρηξη

Το ιδιαίτερο με τα χτυπήματα που έβγαζε ο Tyson ήταν η δουλειά που έκαναν οι ώμοι του. Ο πυγμάχος τίναζε τους ώμους του όταν χτυπούσε και αυτό του έδινε έξτρα δύναμη και ταχύτητα.

Οι αόρατες γροθιές

Οι γροθιές που έκαναν ζημιά ήταν αυτές που δεν έβλεπαν οι αντίπαλοι. Ανάγκαζε τους αντιπάλους να του πετούν jab και κατάφερνε να μπει στον χώρο ευθύνης τους.

Εκεί πλέον που τα άπερκατ και τα hook έπεφταν βροχή και ο αντίπαλος δεν έβλεπε τα χτυπήματα για να αμυνθεί. Κυρίως απασχολούσε με ένα-δύο χτυπήματα στο σώμα και τελείωνε με ένα δύο ισχυρά χτυπήματα στο κεφάλι.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=bN3leROUrog