19/04/2024

Τα πυγμαχικά trends του Golden Corner έχουν όνομα και…ταλέντο

Άρθρο της Λέτας Γκαρέτσου

Στο Golden Corner, ο Νίκος Γιδάκος και ο Δημήτρης Ξερικός προπονούν και χτίζουν τους πρωταθλητές του μέλλοντος.

Ήδη μερικοί νεαροί αθλητές, με το πυγμαχικό τους στυλ, τις επιδόσεις και το ήθος τους έχουν τραβήξει για τα καλά τα βλέμματα. Οι παρακάτω γραμμές τους ανήκουν. Κρατήστε τα ονόματα γιατί θα απασχολήσουν  εντός αλλά και εκτός συνόρων.


Αλέξης Ιωακειμίδης

Ο ψηλότερος της παρέας, γνωστός ως «Micro», είναι 17. Άριστος μαθητής αλλά και ταλαντούχος πυγμάχος. Έχει κατακτήσει δύο πρώτες θέσεις στο Πανελλήνιο Παίδων το 2016 και 2017, ενώ φέτος κάνοντας ντεμπούτο στην κατηγορία των Νέων κατέκτησε με ευκολία ξανά την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο που πραγματοποιήθηκε στη Δροσιά.

Στο παλμαρε του έχει ήδη πολλές συμμετοχές και νίκες τόσο σε Κύπελλα όσο και σε διασυλλογικά. Ενώ κέρδισε και το σχολικό Πρωτάθλημα Ελλάδας. Στόχος και όνειρο του, να παραμείνει πρώτος στην Ελλάδα και να αναδείξει τη χώρα στο εξωτερικό.

Παναγιώτης Φώσκολος

Είναι 18 αλλά δεν αστειεύεται. Το παρατσούκλι του «Tyson». Είναι ήδη πρωταθλητής Ελλάδος στους Νέους ενώ φέτος στο Golden Cup Μοσχάτου, μπροστά στα μάτια όλων των φίλων και γνωστών του απέδειξε τι αξίζει κερδίζοντας έναν θεαματικό αγώνα.

Ο στόχος του ξεκάθαρος! Οι πολλές διακρίσεις και η συμμετοχή του στις καλύτερες πυγμαχικές διοργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Αριστοτέλης Ψαρράς

Είναι 16 και αγαπάει αυτό που κάνει! Μετράει ήδη μια δεύτερη και μια Τρίτη Θέση στο Πανελλήνιο Παίδων. Ενώ πέρυσι σε αγώνα στην Κεντρική Πλατεία της Ηλιούπολης έδειξε ότι δεν φοβάται να ριχτεί στη μάχη, σηκώνοντας έτσι το Κύπελλο.

Όνειρο του: Αρχικά μια θέση στο Πανευρωπαϊκό Νέων και γιατί όχι η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Βαλέριος Ζωγράφος

Ο έφηβος αθλητής, που σε κάθε του αγώνα τραβάει τα βλέμματα. Πειθαρχία, ήθος και σωστό μποξ, τα χαρακτηριστικά του. Το παιδί θαύμα, δεν φοβάται τίποτα και δεν κουράζεται ποτέ.

Οι συμμετοχές του σε σπάρινγκ και οι νίκες του σε αγώνες αποδεικνύουν ότι το μέλλον προβλέπεται λαμπρό. Προπονείται καθημερινά και στόχος του να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί!

Γιώργος Κωστούρος

Είναι μόνο 9 αλλά η πυγμαχική του αντίληψη είναι άλλο πράγμα. Λατρεύει το μποξ και αυτό φαίνεται. Συμμετέχει συνεχώς σε σπαρινγκ, ακούγοντας πάντα τη γωνία του και αποσπώντας το πιο δυνατό χειροκρότημα.

Πέρυσι σε Γκαλά στην Πάτρα  συμπεριλήφθηκε στους 12 καλύτερους της διοργάνωσης, ξεχωρίζοντας με το πυγμαχικό του στυλ  ενώ μελλοντικά θα είναι από τα παιδιά που θα στελεχώσουν τις Εθνικές Ομάδες.

Παρά το μικρό της ηλικίας, έχει θέσει τον στόχο: να παίξει και να κερδίσει σε  πολλά Πρωταθλήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αντώνης Μπακιρλής

Ετών 10! Μεθοδικός, ταπεινός και άγριος! Ο μικρός Αντώνης μετράει πολλές συμμετοχές σε σπάρινγκ και κύπελλα ενώ του χρόνου θα συμμετέχει για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Γρήγορος και με πολύ καλά χτυπήματα είναι από εκείνους τους αθλητές που θα γράψουν πολλές πρωτιές στην αθλητική τους πορεία.

Από τον πρώτο στον τελευταίο και το αντίστροφο, αυτά τα ονόματα θα ακουστούν πολλές φορές. Παιδιά με όρεξη, ταλέντο, δυνατότητες και φιλοδοξίες. Το παράδειγμα για κάθε νεαρό και όχι μόνο αθλητή.

Photo κεντρική: Studio Karteris