28/03/2024

Τα πέντε όπλα της πυγμαχίας που θα μας απασχολήσουν

Καλή η επαγγελματική πυγμαχία αλλά το ζητούμενο είναι το τι μέλει γενέσθαι στο ερασιτεχνικό μποξ που είναι η πηγή των επαγγελματικών διοργανώσεων.  Η Ολυμπιάδα του Ρίο είναι σε πρώτο πλάνο και θα πρέπει να δούμε, τι υλικό διαθέτει η Ελλάδα για να παρουσιαστεί ανταγωνιστική. Πάμε να δούμε τα πέντε παιδιά που έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να μας εκπροσωπήσουν.

Αλέξανδρος Τσανικίδης

O καλύτερος πυγμάχος της χώρας και το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει αναδείξει το ερασιτεχνικό μποξ τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Αγωνίζεται στα 69 κιλά με πολλές διακρίσεις εκτός συνόρων, ενώ για χάρη του γράφτηκε ολόκληρο άρθρο στην AIBA. Η μεγαλύτερη ελπίδα της χώρας για διάκριση.

Πολυνείκης Καλαμάρας

Ένα νέο παιδί με πολλούς αγώνες και διακρίσεις εξίσου εκτός συνόρων. Αγωνίζεται στα 81 κιλά και είναι επί μονίμου βάσεως μέλος της Εθνικής ομάδας πυγμαχίας. Προπονητής του ο πατέρας του, που είναι και προπονητής της Εθνικής ομάδας.

Παύλος  Τσαγκράκος

Και αυτός ο πυγμάχος είναι μία από τις μεγάλες ελπίδες της Ελλάδας στην πυγμαχία. Με πολλούς αγώνες σε ερασιτεχνικό επίπεδο και συμμετοχές στην Εθνική ομάδα, όπου θα είναι πιθανότατα στην αποστολή στο Βουκουρέστι στις αρχές Ιουλίου.

Φωτεινή Πλέα

Μας έκανε περήφανους πριν από λίγους μήνες με το χάλκινο που κατέκτησε στο Nations Cup της Σερβίας. Αν ήταν και λίγο πιο τυχερή θα μπορούσε να πάρει και την πρωτιά. Δείχνει απίστευτη ωριμότητα στο παιχνίδι της παρά το νεαρό της ηλικίας της και είναι δεδομένο πως θα διακριθεί

Κατερίνα Κουτσογεωργοπούλου

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα για εκείνη όταν αγωνιζόταν στο kickboxing. Πλέον σαν αθλήτρια της πυγμαχίας δείχνει έτοιμη να κάνει την διαφορά.  Με πολύ καλή τεχνική και εμπειρία η αθλήτρια του Νίκου Δροσόπουλου είναι από τα δυνατά χαρτιά της Εθνικής ομάδας.