25/04/2024

Τα πέντε πιο σκληρά σαγόνια της πιάτσας!

Ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε τους πέντε επαγγελματίες μποξέρ που μας έχουν αποδείξει περίτρανα ότι τα σαγόνια τους δεν είναι ανθρώπινα, αλλά στημένα με βαρβάτο μπετόν – αρμέ. Κριτήρια μας δεν είναι οι νίκες και οι ήττες, αλλά πόσο έχουν καταφέρει οι πέντε παρακάτω να αντέξουν το ξύλο σε αγώνες που είτε έχασαν είτε ανέτρεψαν. Πάμε λοιπόν να τον γνωρίσουμε:

5. Arthur Abraham

Μπορεί στις ΗΠΑ να μην τον λατρεύουν κιόλας ο Abraham όμως είναι ένας εξαιρετικός μποξέρ με βαριά ιστορία στις πλάτες του και φυσικά ένα καταπληκτικό σαγόνι. Με τον Direll και τον Ward ειδικά ο Αρμένιος έδειξε πως το χτύπημα πρέπει να ζυγίσει πολλά κιλά για να τον ρίξει στο καναβάτσο.

4. Floyd Mayweather

Μετρημένοι στα δάχτυλα είναι οι μποξέρ που άγγιξαν τον Mayweather κατά τη διάρκεια της τεράστιας καριέρας του. Όταν όμως ο Shane Mosley τίναξε με εκείνο το δεξί φοβερό χτύπημα το κεφάλι «Money», αυτός δεν… γονάτισε και με πανέξυπνο τρόπο πήρε μία σπουδαία νίκη εκείνο το βράδυ.

3. Carl Froch

Το βρετανικό σαγόνι του «Cobra» είναι μοναδικό. Ο Carl Froch στις σπουδαίες μάχες που έδωσε με Groves και Taylor… αναστήθηκε από την κόλαση και έπιασε τον παράδεισο της νίκης χάρη στο σαγόνι του που τον κράτησε στη μάχη. Γενικά, ο Carl είναι ένας μποξέρ που το σαγόνι του το’χει βάλει άπειρες φορές στη… φωτιά και δικαιώθηκε.

2. Gennady Golovkin

O «GGG» διαθέτει ένα σαγόνι που είναι για… μουσείο. Σε κάθε του αγώνα από τον πιο εύκολο μέχρι και τον πιο δύσκολο αντίπαλο ο Gennady φέρνει για… παρέα το σαγόνι του αναγκάζοντας τους αντιπάλους να ανοίξουν το παιχνίδι και να τον κυνηγήσουν στην μάχη πρόσωπο με πρόσωπο. Το σαγόνι όμως είναι αηδιαστικά ανθεκτικό κι όσοι μπλέκουν σε ένας εναντίον ενός μάχη με τον «GGG» περνούν ένα εφιαλτικό βράδυ.

1. Ruslan Provodnikov

Το σοβιετικό σαγόνι του Ruslan είναι πανομοιότυπο με αυτό του Golovkin. Όμως, ο Ruslan σε αντίθεση με τον «GGG» στη μέχρι στιγμής καριέρα του έχει φάει άπειρο ξύλο, αλλά τον βάζουμε πανάξια στην πρώτη θέση διότι το άτιμο το σαγόνι του παραμένει άξιος συμπαραστάτης στις αιματηρές του μάχες…