27/04/2024

Τα ιδανικά tips για να κρατάς τέλειους στόχους στον partner σου

Είναι σημαντικό ακόμα κι αν δεν έχεις τον ρόλο του προπονητή να γνωρίζεις πως να κρατάς στόχους στον συναθλητή σου και να τον βοηθήσεις να βελτιώσει την τεχνική του.


Παρακάτω θα δούμε μερικά σημαντικά tips στην πυγμαχία.

Κράτα τους στόχους στο ύψος του προσώπου του

Είναι σημαντικό να κρατάς τους στόχους ευθεία από το πρόσωπο του partner και στο συγκεκριμένο ύψος. Να είναι οι στόχοι στο ίδιο ύψος. Για τα άπερκατ θα πρέπει να είναι περίπου στο σαγόνι του partner, όχι κοντά στα πλευρά τους. Τα χέρια σου δεν πρέπει να είναι ανοιχτά αλλά κοντά στο πρόσωπο σου και σχεδόν στο σαγόνι.

Κούνησε το σώμα σου παράλληλα με το χτύπημα του partner

Είναι σημαντικό να μην κάθεσαι σταθερός. Το καλύτερο για να βελτιωθεί η κίνηση του partner είναι να ακολουθείς τις κινήσεις του και να δίνεις ώθηση στον στόχο προς το χτύπημα(αντίσταση). Όπως το σώμα χρησιμοποιεί τον κορμό για να χτυπήσει έτσι πρέπει να στρίβει για να δώσει τους στόχους στον «συνάδελφο».

Βάλε σταδιακά τους συνδυασμούς

Δεν γίνεται να ξεκινήσεις απευθείας με δύσκολους συνδυασμούς γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μπερδέψεις τον partner σου. Πρέπει να βάζεις ένα χτύπημα παραπάνω κάθε φορά. Μπορείς να ξεκινήσεις με άσο, άσο-δυο, άσο-άσο-δύο, μετά να βάλεις και ένα κροσέ και άλλο ένα άπερκτατ. Αφού τελειοποιήσεις τα βασικά συνεχίζεις σε πιο σύνθετα.

Δούλεψε και τις άμυνες του partner

Το μποξ δεν είναι μόνο επίθεση. Σε κάθε επίθεση λοιπόν καλό είναι να βγαίνει και μία άμυνα. Το να πετάς ένα χτύπημα θα βοηθήσει τον συνάδελφο να είναι σε εγρήγορση την ώρα προσπαθεί να είναι εύστοχος. Διπλός στόχος που θα τον βελτιώσει. Επίσης μπορείς να κινηθείς προς τα πάνω του και να τον μάθεις να σε αδειάζει και μετά να χτυπάει. Πολύ μεγάλο όπλο που θα χρειαστεί κατά την διάρκεια ενός σπάρινγκ ή αγώνα.

Ενθάρρυνε τον συναθλητή

Ο τομέας της ψυχολογίας είναι πολύ σημαντικός. Μία καλή κουβέντα κατά την διάρκεια της προπόνησης είναι η ιδανική «ντόπα» για τον συναθλητή σου. Επισημαίνεις αυτά που θεωρείς λάθος αλλά δεν κρίνεις μονίμως αρνητικά τον μποξέρ που δουλεύεις μαζί του. Πες του και ένα μπράβο όταν πρέπει.