26/04/2024

Τέσσερις μεγάλες νίκες Ελλήνων στο εξωτερικό

Mία ξέφρενη χρονιά για τους Έλληνες μαχητές(Πρώτο μέρος)

Το 2021 ήταν μία σπουδαία χρονιά για τους Έλληνες μαχητές που ξεχώρισαν στα μεγάλα σαλόνια. Παρά τις δυσκολίες τις πανδημίας μάλιστα, πέτυχαν νίκες που θεωρούνται από τις μεγαλύτερες στην ιστορία των σπορ. Με αποκορύφωμα στο κατώφλι του 2022 ο Γιάννης Στοφορίδης πήγε στην Μαλαισία για να αγωνιστεί στο ONE FC.

Εκεί αντιμετώπιζε τον Beybulat Isaev. Ο Στοφορίδης μπορεί να ήταν το αουτσάιντερ αλλά κατάφερε μέσα σε 30 δεύτερα να διαψεύσει τους πάντες. Ένα νοκ άουτ που έκανε τον γύρο του κόσμου και έβαλε τον Έλληνα striker ψηλά στις προτιμήσεις των φανς. Αυτή η νίκη του Στοφορίδη ανοίγει την πόρτα και για άλλες ευκαιρίες στο promotion.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kimonas Ozz (@kimonas.ozz)

Toν Νοέμβριο του 2021 ο George Kambosos ανεβαίνει στο ρινγκ του Madison Square Garden. Ο πιο αισιόδοξος Έλληνας οπαδός δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που θα ακολουθούσε.

Ο Kambosos με ψυχή χιλίων λεόντων ξεκινάει το ματς με ένα φοβερό νοκ ντάουν. Κάνει εμφατική εμφάνιση για 12 γύρους και κρατά στη μέση του τρεις παγκόσμιους τίτλους WBA, IBF και WBO.

Ο πλανήτης παραμιλά για το κατόρθωμα του και Έλληνες και Αυστραλοί, αποθεώνουν τον Kambosos που κυριαρχεί στην lightweight κατηγορία.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @boxnonly

Λίγο νωρίτερα τον Οκτώβριο η Ελίνα Καλλιονίδου ψάχνει την πρώτη της νίκη στο Bellator. Η Gunner στις προηγούμενες εμφανίσεις της τα πήγαινε περίφημα αλλά της έλειπε το αποτέλεσμα.

Κόντρα στην Petra Castcova ήρθε και το αποτέλεσμα με εντυπωσιακή υποταγή. Αυτή η νίκη στα πλαίσια του Bellator, ήταν μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία των μικτών πολεμικών τεχνών της χώρας.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ČESKOSLOVENSKÉ MMA (@ceskoslovenskemma)

Ο Νίκος Γιδάκος συνηθίζει να δίνει θέαμα στους αγώνες του αλλά αυτή την φορά ξεπέρασε τον εαυτό του. Τον Ιούλιο μπαίνει στην αρένα του Karate Combat για να αντιμετωπίσει τον De Bastos Jr.

To φονικό ένστικτο του Γιδάκου…μίλησε κατά το μπάσιμο του Bastos που δέχτηκε ένα τρομερό overhand που μπήκε στα highlights του promotion για πολύ καιρό.

Για όσους γνωρίζουν τον Έλληνα Καρατέκα αυτό δεν αποτέλεσε έκπληξη καθως είναι αθλητής υψηλών προδιαγραφών που έχει καταθέσει τα διαπιστευτήρια του όλα αυτά τα χρόνια στο στυλ του Καράτε.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Karate Combat Russia (@karatecombatru)

Τα αφιερώματα με τις κορυφαίες νίκες των Ελλήνων μέσα στο 2021 θα συνεχιστούν σε επόμενα άρθρα.