19/04/2024

Τέλος στην καριέρα του ο Klitschko!

Την έκπληξη έκανε ο Wladimir Klitschko που ανακοίνωσε την απόσυρση του από το μποξ, την ώρα που φούντωναν οι φήμες για την ρεβάνς με τον Antony Joshua. 


O 41χρονος πρωταθλητής κόσμου έδωσε τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του τον Απρίλιο σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι κόντρα στον Joshua. O Oυκρανός ανήκει πλέον στο πάνθεον των καλύτερων πυγμάχων όλων των εποχών.»Σαν επαγγελματίας πυγμάχος πέτυχα ότι ονειρευόμουν και τώρα θέλω να ξεκινήσω μία δεύτερη καριέρα μετά τον αθλητισμό», είπε μεταξύ άλλων ο Klitschko.

Μετά από ένα αήττητο σερί 11 χρόνων ο έμπειρος πυγμάχος έκανε δύο σερί ήττες με Fury και Joshua, που ήταν ίσως καθοριστικό για να πάρει την μεγάλη απόφαση να αποσυρθεί. Ακόμα όμως και στα 41 του χρόνια κόντρα στον πολύ νεότερο Βρετανό, δέχτηκε νοκ ντάουν στον πέμπτο γύρο και έριξε και εκείνος για πρώτη φορά στο καναβάτσο τον Joshua κι ας έχασε το παιχνίδι.

Αυτό το παιχνίδι είχε την αίγλη από ματς του παρελθόντος όπως το Tyson vs Lewis. Δείτε το βίντεο του αποχαιρετισμού από ένας θρύλο της πυγμαχίας.