25/04/2024

Τάσος Μπερδέσης: Nα είναι έτοιμος ο Ντανιελιάν και θα τα πούμε στο ρινγκ

Δεύτερη μάχη με Έλληνα αθλητή για τον κορυφαίο πυγμάχο της χώρας Τάσο Μπερδέση καθώς θα αντιμετωπίσει τον Αρμάνι Ντανιελιάν στο ερχόμενο Scorpion Night. Ο λύκος μίλησε στο Fightsports.gr για την εμφύλια μάχη, τους αγώνες εκτός συνόρων αλλά και τους ανθρώπους που τον στηρίζουν. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Τάσο δεύτερο ματς με Έλληνα αθλητή μετά τον Παλτατζή. Πιστεύεις πως αυτό το παιχνίδι θα είναι πιο δύσκολο;

«Kάθε παιχνίδι το βλέπω με την ομάδα μου ξεχωριστά. Πάνω στο ρινγκ δεν υπάρχει εύκολο ματς. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες σε κάθε αγώνα κι αυτό που προσπαθώ είναι να κάνω προπόνηση και να βγάλω την προετοιμασία μου και επίσης να μην έχω τραυματισμούς.

Ποια είναι η άποψη σου για τον Ντανιελιάν σαν αθλητή;

«Δεν έχω άποψη για τον Ντανιελιάν γιατί αυτό που προέχει είναι να είμαι εγώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, την μέρα του αγώνα. Τους αντιπάλους, τους μελετάει ο προπονητής μου και μαζί βγάζουμε την τακτική που θα έχω όταν πλησιάζει η μέρα του αγώνα.Οπότε καταλαβαίνετε πως είναι πολύ νωρίς για να έχω ολοκληρωμένη άποψη για τον συγκεκριμένο αθλητή».

Πότε θα σε δούμε εκτός συνόρων σε αγώνα και γιατί δεν τον έχεις επιχειρήσει έως τώρα;

«Πέρασα ένα διάστημα στην Γερμανία στο SES Boxing, κάνοντας προετοιμασία σε ένα από τα μεγαλύτερα γυμναστήρια της Ευρώπης, από πλευράς ποιότητας αθλητών. Εκεί υπήρχαν συζητήσεις, τις οποίες έκανε ο μάνατζερ μου Νίκος Πλαστουργός, αλλά θα ήταν προτιμότερο να περιμένετε μέχρι να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις τον Οκτώβριο. Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, είναι δύσκολο για έναν αθλητή όταν δεν υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος να περάσει τα σύνορα της Ελλάδας. Λάθος συνεργασίες που έγιναν στο παρελθόν με λάθος ανθρώπους, με ανθρώπους που μοναδικό σκοπό είχαν να ωφεληθούν μονάχα οι ίδιοι από την συνεργασία μας, είχε ως αποτέλεσμα να περάσει μεγάλο διάστημα χωρίς να έχω αγωνιστεί εκτός Ελλάδας. Δεν υπήρχε άλλος λόγος να μην αγωνίζομαι στο εξωτερικό. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Πλαστουργός από την αρχή μου έδειξε εμπράκτως ότι το μεγαλύτερο μέλημα του είναι να αγωνιστώ εκτός συνόρων και θέλω να τον ευχαριστήσω, μέσα από αυτή την συνέντευξη. Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το μέλλον μου στην πυγμαχία».

Θεωρείς ότι υπάρχει νέα γενιά πυγμάχων που μπορεί να διακριθεί;

«Θεωρώ ότι υπάρχει μία γενιά πυγμάχων που μπορεί να διακριθεί παρότι στη χώρα δεν υπάρχουν οι καλύτερες συνθήκες για έναν αθλητή που θέλει να ακολουθήσει το όνειρο του. Αρκεί να βρεθούν την κατάλληλη στιγμή με τον κατάλληλο άνθρωπο. Ταλέντο υπάρχει, είναι το μόνο σίγουρο».

Ένα μήνυμα στον αντίπαλο σου λίγο πριν την μάχη;

«Εύχομαι να είναι υγιής, να βγάλει την προετοιμασία του για τον αγώνα μας χωρίς τραυματισμούς και να βρεθεί 26 του μήνα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση πάνω στο ρινγκ. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε εκεί».