19/04/2024

Συναρπαστικοί αγώνες στην πρεμιέρα του επαγγελματικού πρωταθλήματος πυγμαχίας

Δελτίο Τύπου

Τα είχε όλα, θέαμα – κόσμο και νοκ άουτ, η πρεμιέρα του επίσημου επαγγελματικού μποξ στην Ελλάδα.

Οι ενδιαφέροντες και συναρπαστικοί αγώνες, που έγιναν το Σάββατο (28 Νοεμβρίου 2015) στην αίθουσα Αριστοτέλειο του Ολυμπιακού κέντρου πυγμαχίας “Γιώργος Στεφανόπουλος” στο Περιστέρι, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων του επαγγελματικού μποξ που έμειναν κατενθουσιασμένοι από το επίπεδο των πυγμάχων και της διοργάνωσης που παρακολούθησαν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αίθουσα “Αριστοτέλειο” κατακλύστηκε, κυριολεκτικά, από θεατές, οι οποίοι, μαζί με τις οικογένειες τους, βρέθηκαν στο γυμναστήριο για να αποθεώσουν τους αξιόλογους πυγμάχους.

Κορυφαία στιγμή της διοργάνωσης το νοκ άουτ του Αράς Βεϊσί, στον πέμπτο αγώνα της κατηγορίας των -69Kg όπου με συνεχή τεχνικά χτυπήματα κατόρθωσε, δύο δευτερόλεπτα πριν την λήξη του δευτέρου γύρου, να κερδίσει τον Κώστα Παπαδόπουλο, παίρνοντας πολύτιμους βαθμούς για την συνέχεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της πρώτης φάσης έχουν ως εξής (με έντονα γράμματα οι νικητές):

Αθλητές (Προπονητές)

Κατηγορία

Αποτελέσματα

1)

Σταμάτης Γαλάτουλας – Θόδωρος Κανακάκης

(Νάσος Αργυρόπουλος) – (Τίγκραν Ουζλιάν)

HEAVYWEIGHTS

(+90Kg)

Σταμάτης Γαλάτουλας

Τεχνικό νοκ άουτ στον

4ο γύρο

2)

Δημήτρης Μοτσάκος – Αλέξανδρος Δημάκης

(Παναγιώτης Καλλιανιώτης) – (Κώστας Τζώτζος)

CRUISERWEIGHTS

(-90Kg)

Δημήτρης Μοτσάκος

Πλειοψηφική απόφαση (σημεία)

3)

Γιάννης Στεφανής – Δημήτρης Νερούτσος

(Αλέκος Παπαϊωσήφ) -(Παναγιώτης Καλλιανιώτης)

CRUISERWEIGHTS

(-90Kg)

Γιάννης Στεφανής

Ομόφωνη απόφαση

4)

Σωτήρης Παπαγεωργίου – Τζόνυ Τοράτζε

(Κώστας Τζώτζος) -(Σταύρος Ανδρεαδάκης)

SUP-WELTERWEIGHTS

(-69Kg)

Σωτήρης Παπαγεωργίου

Ομόφωνη απόφαση

5)

Άρας Βεϊσί – Κώστας Παπαδόπουλος

(Τίγκραν Ουζλιάν) – (Νίκος Κακαρέλης)

SUP-WELTERWEIGHTS

(-69Kg)

Άρας Βεϊσί

Νοκ-άουτ στην 2ο γύρο (2’58’’)

6)

Άλεξ Κόστα – Πάνος Κυρίμης

(Γιώργος Ιωαννίδης) – (Αλέκος Παπαϊωσήφ)

LIGHTHEAVYWEIGHTS

(-79Kg)

Ισοπαλία

Να αναφέρουμε ότι το πρωτάθλημα γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου (παρέστη ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος) και φάνηκε από την πρώτη φάση ότι το επαγγελματικό μποξ θα προσελκύσει πολύ κόσμοαφού το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος ήταν εντυπωσιακά μεγάλο.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το πρωτάθλημα διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επαγγελματικής Πυγμαχίας (ΣΕΠ) και έδειξε ότι το επαγγελματικό μποξ άρχισε να μπαίνει για τα καλά στις καρδιές των φίλων των δυναμικών αθλημάτων.

Τιμητικές διακρίσεις

Ο πρόεδρος του ΣΕΠ Γιώργος Στεφανόπουλος απέμεινε τιμητική πλακέτα στο σκηνοθέτη Γιώργο Παντελεάκη για την προσφορά του στην πυγμαχία. Ο Έλληνας σκηνοθέτης είναι ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ –διαφήμιση για το άθλημα της πυγμαχίας “BOXER”, το οποίο απέσπασε σπουδαίες κριτικές και το καλοκαίρι κέρδισε το πρώτο βραβείο σεναρίου στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Ιεράπετρας.

Ακόμη, βραβεύτηκε από τον Σ.Ε.Π ο προπονητής του Γιώργου Στεφανόπουλου στον Πανελλήνιο Στέλιος Κούρκουλας για την προσφορά του στο άθλημα και την ανάδειξη μεγάλων πυγμάχων.

Να τονιστεί ιδιαίτερα, ότι πριν από την έναρξη της διοργάνωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Κώστα Λούση δημοσιογράφου και εκδότη του περιοδικού “Samurai”, ο οποίος για πολλά χρόνια συνέβαλε τα μέγιστα στην προβολή της πυγμαχίας.

Η δεύτερη φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος επαγγελματικής πυγμαχίας 2015-2016 θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 στις 6 το απόγευμα.