20/04/2024

Στεφανόπουλος: «Δεν χωράνε προγνωστικά…»

Η παλιά δόξα του ελληνικού μποξ και νυν πρόεδρος του ΣΕΠ μίλησε στο Fightsports για το μεγάλο ματς του Canelo με τον Golovkin. 


Μία εξαιρετική ανάλυση του Γιώργου Στεφανόπουλου φιλοξενεί το Fightsports ελάχιστες ώρες πριν το πρώτο καμπανάκι στο Golovkin vs. Canelo.

Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΕΠ και πρώην Ολυμπιονίκη: «Πραγματικά η αναμέτρηση αυτή δεν έχει προγνωστικά. Κάτοχοι παγκόσμιων τίτλων και οι δύο, με τεράστια εμπειρία και διαδρομή. Είναι πολύ παρακινδυνευμένο να δώσει κάποιος νικητή.

Σίγουρα έχω την προτίμησή μου σε έναν από τους δύο, αλλά για ευνόητους λόγους δε θα αποκαλύψω σε ποιον. Έχουμε όλοι καταλάβει ότι αυτός ο αγώνας δεν έχει καμία σχέση με τον προηγούμενο που παρακολουθήσαμε με Μειγουεδερ- Μακγκρεγκορ.

Εδώ μιλάμε για καθαρόαιμους πυγμάχους και για κορυφαία πυγμαχική αναμέτρηση που ο κόσμος θα απολαύσει σπουδαία τεχνική μποξ και θέαμα και θα είναι μια παγκόσμια διαφήμιση της επαγγελματικής πυγμαχίας. Θα είναι μια μάχη που θα καθηλώσει το κοινό.

Το επίπεδο είναι το υψηλότερο στο παγκόσμιο μποξ. Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα κριθεί στη λεπτομέρεια της τεχνικής τους και στο ποιος θα βρεθεί σε καλύτερη φόρμα. Ο Αλβαρεζ έχει σαφώς περισσότερη εμπειρία σε επαγγελματικούς αγώνες αλλά η πορεία του Γκολοφκιν είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη.

Συγκρίνουμε δύο πολεμικές μηχανές που τα ονόματά τους θα μείνουν στην ιστορία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κι οι δύο, όσο και οι εκατομμύρια θαυμαστές τους θέλουν το ίδιο τη νίκη. Ας κερδίσει ο καλύτερος.»