24/04/2024

Στέφανος Φιλιμιάνοβ: Στο Phoenix Boxing Club θα καταρρίψουμε τον μύθο περί «βάρβαρου» μποξ και θα αναδείξουμε την ομορφιά της πυγμαχίας

Καυτό προπονητικό δίδυμο αναμένεται να συνθέσουν Στέφανος Φιλιμιάνοβ και Θοδωρής Ριτζάκης στην νεοσύστατη σχολή του Phoenix Boxing Club, με τον πρώτο να μιλάει αποκλειστικά στο Fightsports.gr για την απόφαση του να δημιουργήσει έναν δικό του χώρο σε συνεργασία με τον πυγμάχο του Παναθηναϊκού.


Ο Φιλιμιάνοβ μίλησε αρχικά για τους στόχους που έχει η σχολή:

«Ο βασικός στόχος της σχολής είναι να αναδείξει την ομορφιά και το κύρος της πυγμαχίας, να καταρρίψει τον μύθο περί της βαρβαρότητας και να αποκτήσει το άθλημα περισσότερους οπαδούς.

Στο Phoenix Boxing Club προσαρμόζουμε και απλοποιούμε την τεχνική της κλασικής πυγμαχίας για το απλό κοινό που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τον αθλητισμό, ειδικότερα με τα μαχητικά αθλήματα.

Τα προγράμματα θα έχουν ως πυρήνα την πυγμαχία. Από εκεί και πέρα ανάλογα με τον στόχο του καθενός μπορεί να δοθεί βάση σε ξεχωριστούς παραμέτρους, όπως αντοχή, δύναμη, απώλεια βάρους ή βελτίωση τεχνικής και τακτικής γνώσης αγωνιστικού επίπεδου». 

Στην συνέχεια ο έμπειρος πυγμάχος αναφέρθηκε στα στυλ που μπορεί να διδαχτεί κάποιος  στο Phoenix Club:

«Ο ρόλος του προπονητή είναι να μάθει στον ασκούμενο τα βασικά στοιχεία του αθλήματος και όσον αφορά το στυλ, πιστεύω πως διαμορφώνεται ανάλογα με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του κάθε αθλητή ξεχωριστά».

Ο Φιλιμιάνοβ τόνισε πως στόχος της ομάδας του είναι να ποντάρει στα νέα παιδιά:

«Υπάρχει άφθονο ταλέντο στην Ελληνική Πυγμαχία και σαφώς θα ποντάρουμε σ’ αυτό. Ωστόσο, πιστεύω στο προπονητικό κομμάτι χρειαζόμαστε περισσότερες συνεργασίες με χώρες πιο έμπειρες και εξειδικευμένες στο κλάδο μας».

Τέλος για τους λόγους που πρέπει να επιλέξει κανείς την σχολή επισήμανε:

«Στο Phoenix Boxing Club περιμένουμε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, επιπέδου φυσικής κατάστασης για να κάνουμε προοδευτική ανάπτυξη των αθλητικών τους δεξιοτήτων».