26/04/2024

Σκληρό ροκ με τον «ντοπαρισμένο» Pacquiao!

Μία δήλωση του πετυχημένου προπονητή πυγμαχίας, Freddie Roach ήταν αρκετή ώστε να ξεσπάσει θύελλα… αποκαλύψεων και διαφόρων σεναρίων όσον αφορά τη φυσικότητα που διακατέχει τον Manny Pacquiao. Παίρνοντας όμως τα πράγματα από την αρχή αξίζει να σημειώσουμε ότι στις ΗΠΑ και σε αθλήματα όπως το μπάσκετ και το μποξ το… φάρμακο επιτρέπεται, αλλά πάντα υπό την επίβλεψη μεγάλων ιατρικών κέντρων και φυσικά την ανέχεια των εκάστοτε ομοσπονδιών.

Επί της ουσίας, λοιπόν, ο Roach ερωτηθείς για τον Alex Ariza τον άνθρωπο που για πέντε χρόνια καθόριζε τη γυμναστική του Manny Pacquiao είπε πράγματα τα οποία έχουν προκαλέσει τρομακτικές ασάφειες όσον αφορά τις δυνατότητες του Φιλιππινέζου σταρ της πυγμαχίας.

Από το 2008 και έπειτα οι τρεις τους κατάφεραν να γίνουν μία καταπληκτική ομάδα που είχε σαρώσει σχεδόν όλες τις κατηγορίες και όλους τους τίτλους. Όμως, ο Roach προσφάτως είπε ότι ο Ariza είναι ένας μυστήριος, σκιώδης τύπος που σε καθημερινή βάση συνήθιζε να δίνει ένα περίεργο «ποτό» στον Pacquiao, χωρίς να πληροφορεί κανέναν για τα περιεχόμενα αυτού του σκευάσματος.

Γυρνώντας το χρόνο πίσω εύκολα θα θυμηθεί κανείς την τεράστια αγάπη που είχαν ο Roach με τον Ariza. Ειδικά ο δεύτερος, ενώ πρόσφατα είχε φτάσει στο σημείο να κλωτσήσει τον Freddie, παλαιότερα έλεγε: Έχουμε γίνει μία τρομερή ομάδα και είμαστε οι καλύτεροι φίλοι. Πάντα αναλύω στον Freddie τις μεθόδους μου και μου προκαλεί εντύπωση πως παρά το γεγονός ότι είναι προπονητής πυγμαχίας γνωρίζει άριστα τα πάντα για τον αναβολισμό και τη σωστή γυμναστική.  

Όλο αυτό το παρασκήνιο και οι λανθασμένες δηλώσεις, σίγουρα έχουν αρχίσει να προκαλούν σε πολλούς πολλά ερωτηματικά. Ένα από αυτά είναι εάν ο Pacquiao μέσω του «μυστικού ποτού» ήταν παράνομα αναβολισμένος και από τις 130 έως τις 154 lbrs είχε κερδίσει τους Hatton, Cotto, De La Hoya και Margarito με έξτρα βοήθεια που η ομάδα του ήξερε άριστα να… κρύβει από τα τεστ.

Επίσης, σε όλο αυτό το καθόλου ευχάριστο στόρι έρχεται να κολλήσει και η συνεχής πίεση της ομάδας Pacquiao να μην γίνονται επισήμως τα drug test, αλλά με τον κάθε αθλητή και την ομάδα του, στο δικό τους χώρο και με δικό τους γιατρό! Όπως και να έχουν τα πράγματα ο Manny, χωρίς ακόμη να έχει τοποθετηθεί δείχνει ήδη εκτεθειμένος χάρη των δηλώσεων δύο ανθρώπων που ήταν εξαιρετικά κοντά του στην καλύτερη πυγμαχική περίοδο της καριέρας του.