23/04/2024

Σε ρηχά νερά το PPV των Mayweather και Maidana

Άσχημα από ότι φαίνεται είναι τα νέα για τον Floyd Mayweather και ακόμη περισσότερο για το Showtime αφού οι πωλήσεις των PPV εκτιμάται ότι ήταν κάτω του ενός εκατομμυρίου, αριθμός κακός για το μέγεθος και κυρίως, τα λεφτά που πληρώνει το κανάλι στον Floyd. Είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με τις πωλήσεις που έκανε στη μάχη του με τον Guerrero όταν και πάλι ήταν δυσαρεστημένο το κανάλι και φυσικά πολύ μακριά από τις 2+ εκατομμύρια πωλήσεις που έκανε με τον Canelo.

Από ότι φαίνεται ο κόσμος, που την πάτησε μια φορά με τον Canelo και πίστεψε μέσω του promotion ότι ο πιτσιρικάς ήταν έτοιμος για τον Floyd, δεν ψήνεται να δει τον Mayweather εκτός αν έχει πολλές πιθανότητες να χάσει. Μετά την αμφίρροπη μάχη με τον Maidana, μια ρεβάνς εκτιμάται ότι θα έκανε παραπάνω πωλήσεις αλλά και πάλι σε γενικά χαμηλά επίπεδα.

Μόνο το μεγάλο superfight με τον Pacquiao θα χτυπούσε μεγάλα νούμερα αλλά με δεδομένη την σχετική πτώση και των δύο από το υπερ στάτους των προηγούμενων ετών, δεν έχουν και πολύ χρόνο. Ίσως όμως το showtime να πιέσει γι αυτό το παιχνίδι.

Εξάλλου ούτε ο Manny τα πάει καλά στα pay per views. Η τελευταία του μάχη με τον Brandley έκανε το πολύ 800.000 πωλήσεις με τον promoter του Bob Arum να δηλώνει δημόσια την απογοήτευσή του. Εκεί παίζει ρόλο ότι και ο αντίπαλός του ήταν λίγο αντιτουριστικός, συν ότι ο Arum συνεχίζει να προμοτάρει με βάση τις φυλές των αθλητών… αλλά σίγουρα είναι δείγμα ότι η αγοραστική δύναμη και των δύο βρίσκεται σε κάθοδο.