25/04/2024

Σε μια… κόλλα χαρτί τύλιξε ο Mayweather τον Pacquiao!

To fightsports.gr και ο Μάνος Ναβροζίδης αναλύουν τα δεδομένα μίας μάχης μεταξύ του Floyd Mayweather και του Manny Pacquiao και το πώς ένα σενάριο αρκετών ετών μπορεί να πάρει… σάρκα και οστά!

Πριν από περίπου έναν χρόνο έγινε η πιο ουσιαστική κίνηση, ώστε όλοι μας να δούμε το παιχνίδι που θα έχει ανάλογη διάσταση με ένα… Μοχάμεντ Άλι Vs Μάικ Τάισον. Η MayweatherPromotions και προσωπικά ο ίδιος ο Floyd ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία, προκαλώντας τον Manny Pacquiao σε μία μάχη από την οποία ο Φιλιππινέζος θα είχε να λάβει «καθαρά» 40.000.000 δολάρια. 

Στην προκειμένη περίπτωση ο PacMan φρόντισε να κάνει… ξεφτίλα τον άσπονδο εχθρό του, βγαίνοντας στα κανάλια και υπερτονίζοντας ότι ο δεύτερος του συμπεριφέρθηκε σαν να είναι ένας αλήτης και πυγμάχος της… γειτονιάς.

Αμφότεροι μάλιστα κατέληξαν στα δικαστήρια, εκεί όπου ο Manny κέρδισε τον Floyd, παίρνοντάς του και 100.000 δολάρια. Έπειτα, ο Mayweather που σε καθημερινή βάση γινόταν δέκτης αρνητικών σχολίων του στυλ ότι είναι… κότα, έριξε στο τραπέζι μία νέα πρόταση, καλώντας τον Φιλιππινέζο να υπογράψει στην εταιρία του, γεγονός που θα του απέφερε πολλά περισσότερα εκατομμύρια σε μία ενδεχόμενη αναμεταξύ τους μάχη. 

Ο Pacquiao, εκεί άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, χωρίς καν να απαντήσει…

Χθες, όμως, μία νέα μέρα ξημέρωσε και ο ήδη χαμένος έξι φορές Manny κάλεσε τον «Money» σε αγώνα! Δίνοντάς του ουσιαστικά το πάνω χέρι σε οποιαδήποτε ζύμωση και διαπραγμάτευση. 

Ο Floyd σε αυτό το κάλεσμα δεν έχει απαντήσει ακόμη και το fightsports.gr προβλέπει ότι αυτή θα έρθει στις 15 Σεπτεμβρίου μία ημέρα δηλαδή μετά τον αγώνα με τον Saul Canelo Alvarez. Σε αυτό το κομμάτι παίζουν δύο ενδεχόμενα…

Α) Ο Mayweather κερδίζει τον Μεξικανό και με άλλο… αέρα πλέον, αφού έχει τελειώσει με όλους τους επίδοξους… αυτοκράτορες καλεί με δικούς του όρους τον Manny Pacquiao για έναν αγώνα που θα του αποφέρει… τρελά χρήματα και ουσιαστικά θα τον στείλει στη σύνταξη με τις καλύτερες προδιαγραφές. Επίσης, σημειώνουμε ότι ο Floyd σε κανέναν από τους αντιπάλους του δεν δίνει ρεβάνς… 

Β) Αν χάσει από τον Saul, τότε θα είναι η πρώτη φορά που όσοι μισούν τον Mayweather επιτέλους θα ανασάνουν και θα έχουν κάθε δικαίωμα να τον αμφισβητούν. Όμως, ο Floyd εκτός από συγκλονιστικός μποξέρ είναι και… μάγος επιχειρηματίας. Δίνει κάτι παραπάνω στον Pacquiao και τα παίζει όλα για όλα, ώστε και χρήμα να βγάλει και την φήμη του να αποκαταστήσει άμεσα. Άλλωστε, Alvarez όσο χαρισματικός κι αν είναι γνωστός δεν είναι ακόμα. Η νίκη του θα επισκιαστεί άμεσα από το MayweatherVsPacquiao… 

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ο αγώνας αυτός που όλοι έχουμε παίζει στο Playstation και το Fight Night δείχνει ότι μπορεί να γίνει… Αρκεί να το αποφασίσει ο Floyd και να ξέρετε ότι όλα θα γίνουν με βάση την… τσέπη του. 

ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ 

Ο εξαιρετικά ήσυχος Freddie Roach, προπονητής του Manny προ ημερών τόνισε με δηλώσεις του ότι ο παραπάνω αγώνας ΠΡΕΠΕΙ να γίνει. Το ίδιος λίγο αργότερα και ο promoter Βob Arum και χθες ο Pacquiao. 

Τι δείχνει αυτό; Ότι το team του  PacMan το θέλει και ο Mayweather θα τους εκμεταλλευτεί… Πρώτον και κύριον διότι θα γίνει ακόμη πιο πλούσιος και φυσικά ο Pacquiao ουδεμία σχέση έχει με τον μαχητή που όλοι, έστω και σαν φανς του Floyd θαυμάσαμε…