27/04/2024

Σαν σήμερα ο Tyson εκδικήθηκε τις…κουτουλιές του Holyfield κόβοντας αυτιά!

Ήταν Ιούνιος του 1997 όταν ο Mike Tyson συναντούσε για δεύτερη φορά τον Evander Holyfield και είχε την ευκαιρία να πάρει εκδίκηση για την προηγούμενη του ήττα. 


Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αφού από τον δεύτερο γύρο κιόλας, ο Tyson και η γωνία του διαμαρτύρονταν πως ο Holyfield έριχνε κουτουλιές μέχρι που του έσκισε το μάτι.

Ο διαιτητής τον αγνόησε και τότε το «τέρας του Μπρούκλιν» ανέλαβε δράση. Το πρώτο δάγκωμα έγινε στο δεξί αυτί του αντιπάλου με αποτέλεσμα να του κόψει κομμάτι και να το φτύσει στο καναβάτσο!

Ο Holyfield άρχισε να χοροπηδάει από τον πόνο και ο διαιτητής διέκοψε προσωρινά το ματς. Ο γιατρός του αγώνα όμως είχε διαφορετική άποψη και δεν θεώρησε σοβαρό τον τραυματισμό, λέγοντας πως μπορούν οι δύο αθλητές να συνεχίσουν.

Στο δεύτερο δάγκωμα που έγινε στο αριστερό αυτί, ο διαιτητής άφησε να τελειώσει ο γύρος και μετά έδωσε νικητή τον Holyfield με ντισκλαλιφιέ. Ήταν ξεκάθαρο πως ο Tyson δεν ήθελε να χάσει δεύτερη φορά και έκανε την ηρωική έξοδο με αυτό τον τρόπο.

Στο τέλος του αγώνα ο Tyson ήταν εξοργισμένος, τα έβαλε με όλους ενώ κυνήγησε και έναν οπαδό που του πέταξε ένα μπουκάλι.

Για την ιστορία, ο Tyson τιμωρήθηκε με υπέρογκο πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας του να πυγμαχεί. Ο Holyfield τον συγχώρεσε και μέχρι σήμερα παραμένουν φίλοι.