25/04/2024

Σαν σήμερα ο Fury εκθρονίζει τον Klitschko μετά από δέκα χρόνια κυριαρχίας

Μία μεγάλη νίκη για τον καταθλιπτικό τότε Tyson Fury

Στις 28 Νοεμβρίου του 2015 στην Γερμανία, ο Tyson Fury κερδίζει τον Wladimir Klitshcko και κατακτά τέσσερις ζώνες της WBA, WBO, IBF και IBO.

Πρόκειται για την πρώτη ήττα του Ουκρανού μετά από δέκα χρόνια κυριαρχίας στην βαριά κατηγορία. Νικητής ήταν ο Fury με ομόφωνη απόφαση. Μια ιστορία μάλιστα που αναφέρει ο Fury ως νίκη ψυχολογίας, είναι όταν συναντήθηκαν σε ένα training camp της Αυστρίας το 2010. 

Ο Fury ισχυρίζεται πως υπήρχαν 20 άντρες σε μία σάουνα, οι οποίοι αποχωρούσαν ο ένας μετά τον άλλον. Στο τέλος έμεινε ο Fury και ο Klitchko και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώτος ήταν πρόθυμος και να…πεθάνει, από το να βγει έξω πριν τον Ουκρανό. Τελικά ο Klitschko βγήκε από την σάουνα και ο Fury το θεώρησε νίκη ψυχολογίας.

Αργότερα όταν ρώτησαν τον Klitschko για το περιστατικό δεν αρνήθηκε πως βρέθηκαν στην σάουνα αλλά δεν κατάλαβε πως υπήρχε ψυχολογική μάχη και ίσως ήταν μόνο μέσα στο μυαλό του Fury. 

Τελικά βρέθηκαν αρκετά χρόνια μετά στο Ντίσελντορφ μπροστά σε 55.000 οπαδούς και ο Fury νίκησε το ματς. Μετά από το παιχνίδι οι δύο τους βρέθηκαν αρκετές φορές στην ρεβάνς αλλά πάντα κάτι συνέβαινε και ο Fury δεν μπορούσε να αγωνιστεί.

Τελικά ο Klitshcko έκανε το τελευταίο ματς της καριέρας του με τον Anthony Joshua στο οποίο ηττήθηκε.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Tyson Fury dethroned Wladimir Klitschko #OnThisDay in 2015.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Boxing News (@boxingnewsonline) στις