26/04/2024

Σαν σήμερα: Ο πρώτος επίσημος αγώνας μεταξύ άνδρα και γυναίκας!

Για τους περισσότερους φανς της πυγμαχίας μα κυρίως για όσους παλεύουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις 9 Οκτωβρίου του 1999 πραγματοποιήθηκε ένα γεγονός που ταπείνωσε την ανθρώπινη ύπαρξη! Επίσημος αγώνας πυγμαχίας με όλες τις ομοσπονδίες σύμφωνες μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας…


Πρωταγωνιστές η Margaret McGregor και ένας ευκαιριακός πυγμάχος ο Loi Chow. Η πρώτη ήταν επαγγελματίας μποξέρ με αρκετούς αγώνες στην καριέρα της αλλά και ένα βεβαρημένο παρελθόν όσον αφορά φυλακίσεις, ναρκωτικά και ξυλοδαρμούς. Συγκεκριμένα η McGregor που δέχτηκε τον αγώνα για μόλις 1.500 δολάρια ήταν μια πληγωμένη γυναίκα που είχε ξυλοκοπηθεί παλαιότερα από τον άντρα της σε τόσο έντονο βαθμό που ήταν αδύνατο να την αναγνωρίσεις λόγω των χτυπημάτων που είχε δεχτεί στο πρόσωπο.

Από εκεί και έπειτα η Margaret… ξέφυγε, ζώντας μέσα στη νύχτα πουλώντας ναρκωτικά και καυγαδίζοντας με άντρες σε μπαρ. Τον αγώνα με τον Choi τον πήρε και τον κέρδισε καθαρά για λόγους εκδίκησης ήθελε να ταπεινώσει έναν άντρα και το πέτυχε μια και πήρε τη νίκη από τους κριτές με ομόφωνη απόφαση. Ο Choi από την πλευρά πολλοί λένε ότι το έκανε για φήμη. Δεν προσπάθησε καν να χτυπήσει την αντίπαλό του μονάχα έτρεχε μέσα στο ρίνγκ και δεχόταν τα χτυπήματα.