29/03/2024

Ρεγγίνα Περσάνη: «Είμαστε οικογένεια κοινού οράματος με τους μαχητές μας!»

Τα μαχητικά αθλήματα στην Ελλάδα αναπτύσσονται έστω κι αν η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει… κόκκινο. Το fightsports.gr σας πάει σήμερα στα παρασκήνια των διοργανώσεων. Σας πάει πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, εκεί που οι μαχητές κοπιάζουν σκληρά και υπάρχουν άνθρωποι που τους στηρίζουν…

Μία εκ των πιο δυνατών χορηγών σε οργανισμούς και επαγγελματίες μαχητές είναι η κορυφαία εταιρία εξοπλισμού μαχητικών αθλημάτων: PERSANI Boxing Equipment.

Η επικοινωνία μας με την Ρεγγίνα Περσάνη μας βοήθησε να πάμε ένα βήμα παραπάνω την οπτική όσον αφορά του πώς μία ταχεία αναπτυσσόμενη εταιρία βρίσκεται, μπορεί και θέλει να στηρίζει διοργανώσεις και αθλητές οι οποίοι ομολογουμένως πάσχουν στο κομμάτι της στήριξης, πάντα σε σύγκριση με τον υψηλό ανταγωνισμό που επικρατεί στο εξωτερικό

-Ποιος είναι ο λόγος που σε κάνει να αποφασίσεις να ασχοληθείς επιχειρηματικά, πίσω από τα μαχητικά σε μία Ελλάδα της κρίσης;

Οι σύγχρονες ανάγκες των μαχητών οδήγησαν στην ίδρυση της PERSANI. Η αγάπη για τα μαχητικά αθλήματα καθότι ο ιδρυτής, Δημήτριος Περσάνης προερχόμενος απ’ τον χώρο θέλησε να συμβάλλει στην προαγωγή των αθλητών και στην άνθιση των μαχητικών αθλημάτων. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε τον καλύτερο εξοπλισμό στους αθλητές για την επίτευξη των ονείρων τους

-Πιστεύετε ότι το promotion των προϊόντων από τους αθλητές γίνεται σωστά στην Ελλάδα ή θα μπορούσε και καλύτερα;

Η συμμετοχή των αθλητών στην προώθηση προϊόντων αφορά την προβολή του εξοπλισμού μας. Θεωρούμε τους αθλητές μέλη της εταιρίας και εκπροσώπους της PERSANI. Eiναι αθλητές που ξεχώρισαν τα γάντια μας και γι’αυτό μπορώ να πω ότι έχει αρχίσει σωστά. Στην Ελλάδα σίγουρα αυτές οι «επαγγελματικές σχέσεις» είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο και φυσικά πάντα υπάρχει η εξέλιξη και το καλύτερο.

-Σαν φαν των μαχητικών αθλημάτων αλλά και άνθρωπος που στηρίζει τα μαχητικά τι πιστεύεις ότι μας λείπει για το βήμα παραπάνω.

Τα μαχητικά αθλήματα έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις. Ένα από τα βασικά στοιχεία που είναι αναγκαία είναι όλοι οι μαχητές να αγωνίζονται, σε όποιου τύπου αγώνες, sparring ή και επίσημες διοργανώσεις, ώστε μέσα από τις αθλητικές συναντήσεις να αναπτύσσονται ουσιαστικά οι σχολές και οι ίδιοι οι μαχητές. Αυτό που χρειάζεται είναι η συμβολή των ανθρώπων που αγαπάνε τα μαχητικέ αθλήματα.

Ο καθένας απ’ το κομμάτι του και τη μεριά του να αξιοποιήσει και να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες του και να προσφέρει. Η δυναμική υπάρχει, καθώς και οι αθλητές που μπορούν να φτάσουν τα μαχητικά αθλήματα πολύ ψηλότερα από εκεί που βρίσκονται σήμερα.

-Στηρίζεις μερικούς από τους καλύτερους μαχητές της Ελλάδας. Τι ξεχώρισες σε αυτά τα παιδιά;

-Όπως ανέφερα οι αθλητές αποτελούν την οικογένεια της PERSANI. Ο καθένας ξεχωριστός και μοναδικός! Στον κάθε αθλητή διέκρινα το όραμα, τη δίψα για νίκη, τη δύναμη της θέλησης. Βάζουν τον πήχη ψηλά κι αυτό μου άρεσε. Είναι συγκεντρωμένοι σ’ αυτό που κάνουν και ταυτίζονται απόλυτα ώστε να εκπροσωπήσουν και το δικό μας όραμα. Ο κάθε μαχητής να πραγματοποιήσει το δικό του όραμα με ασφάλεια και προστασία.

-Μία γυναίκα στα μαχητικά αθλήματα, έστω και πίσω από τις κάμερες που στηρίζει και βοηθάει τους μαχητές έχει δεχτεί ρατσισμό;

-Στερεοτυπικά φαντάζει πως είναι ένα «ανδρικό» άθλημα και χώρος. Λάθος! Οι γυναίκες έχουν μπει για τα καλά σε αυτό το «χώρο» και με μεγάλη επιτυχία. Για να ασχοληθεί μια γυναίκα με τις πολεμικές τέχνες δεν έχει παρά να διαλέξει την τέχνη και την ανάλογη σχολή.

Εγώ ήθελα το κάτι παραπάνω …. Για μένα πια αποτελούσε πρόκληση στα στερεότυπα πολλών… Κάποιοι με γνώριζαν και ήξεραν την αγάπη μου και το χρόνιο δέσιμο με τα μαχητικά αθλήματα. Κάποιοι με έμαθαν και κάποιοι άκουσαν.

Η πνευματική καλλιέργεια απομακρύνει τις προκαταλήψεις και τα μαχητικά αθλήματα είναι ευγενής άμιλλα! Eίμαστε όλοι μαχητές. Πιστεύουμε στις αξίες και στην προαγωγή των μαχητικών αθλημάτων. Η PERSANI συνεχίζει μαζί σας προσφέροντας την μέγιστη υποστήριξη, προστασία, ασφάλεια και ποιότητα.