25/04/2024

Πώς προπονήθηκε ο Michael Fassbender για το Assassin’s Creed

Με πυγμαχία και Muay Thai έκανε την προετοιμασία του για την ταινία Assasins Creed ο Michael Fassbender ώστε όχι μόνο να αντεπεξέλθει στις σκηνές δράσης αλλά αισθητικά να έχει το κατάλληλο σώμα.


Μάλιστα, όπως λέει και ο ίδιος, κατέληξε να κάνει περίπου το 95% των σκηνών μάχης ο ίδιος και να αφήνει στους κασκαντερ μόνο τις πολύ επικίνδυνες σκηνές.

Όμως ακόμη μεγαλύτερη προσοχή έδωσε στην ενδυνάμωση του κορμού του και στην σωστή γράμμωση αφού στο κινηματογράφο πρέπει να έχεις και την αναμενόμενη εικόνα.

«Πρέπει να τον κάνουμε να μπορεί να κάνει τα πάντα μπροστά από την κάμερα», λέει ο προσωπικός προπονητής David Kingsbury και υπεύθυνος αξιολόγησης δεκάδων ηθοποιών δράσης στο Χόλιγουντ.Ο συνδυασμός διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης σε συνδυασμό με ειδικές ασκήσεις με βάρη συν ένα καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα διατροφής απέφερε τα ιδανικά αποτελέσματα. Δεν είχε να κάνει μόνο με τη διόγκωση των μυών του Fassbender, αλλά με την υποχρέωση που είχε να δείχνει ως ένας αληθινά ευκίνητος, θηριώδης και τρομακτικός δολοφόνος».

Ο Kingsbury έπρεπε να μετατρέψει τον ηθοποιό σε μια δολοφονική μηχανή. Ο Fassbender ήταν, φυσικά, άπαχος και γυμνασμένος, αλλά τα πλάνα της ταινίας ήθελαν έναν τύπο άντρα με πραγματικά μεγάλο μέγεθος και παράλληλα αθλητικό, σβέλτο κορμί.

Έτσι, ο προπονητής εμπνεύστηκε ένα ταχύρυθμο πρόγραμμα μυϊκής υπερτροφίας, που περιελάμβανε προθέρμανση, άρσεις θανάτου, ένα πλήρως εξοντωτικό σιρκουί προβολών ποδιών, αναρίθμητες έλξεις σε μονόζυγο και ώρες επί ωρών σε ασκήσεις κοιλιακών. «Όλα, γίνονταν σε ανεξάρτητη σειρά, δίχως μετρημένες επαναλήψεις και σετ. Όσα περισσότερα σε λιγότερο χρόνο. Μια προπόνηση HITT που θα έκανε και τον πιο στυγερό δολοφόνο να βάλει τα κλάματα σα μωρό παιδί», λέει ο Kingsbury.» 

Διαβάστε όλο το άρθρο στο gr.askmen.com