24/04/2024

Πυγμαχικό «κατενάτσιο» του Joshua και ο μαχητικός Parker

Άλλη μία νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Anthony Joshua ωστόσο υπάρχει σκληρή κριτική από μερίδα των φανς που θεωρούν πως δεν απέδωσε το θέαμα που περίμεναν.


Κακά τα ψέματα όσο περνάει ο καιρός και ανεβαίνει το επίπεδο δυσκολίας στην διαδρομή προς την κορυφή για τον Anthony Joshua τόσο θα μειώνεται το θέαμα, διότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Κι αν κανείς θυμηθεί το παιχνίδι με τον Klitschko μπορεί να διαπιστώσει πως ο Joshua είναι συνεπής στο θέαμα, αλλά πάνω από άλλο είναι άνθρωπος, δέχεται χτυπήματα, πέφτει και σηκώνεται ξανά σαν πρωταθλητής.

Χθες είχε ένα game plan που το θεώρησαν αντιεμπορικό αλλά ήταν οφθαλμοφανές πως στους περισσότερους γύρους δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Αν εξαιρέσει κανείς τους πρώτους δύο γύρους που ήταν κοντά, τον πέμπτο και έβδομο γύρο που έδωσαν οι κριτές υπέρ του Parker, σε όλους τους άλλους επικράτησε χωρίς πρόβλημα.

Το μόνο που μπορεί να του προσάψει κανείς είναι πως όταν στρίμωχνε στα σκοινιά τον αντίπαλο του, δεν επιχειρούσε συνδυασμούς αλλά προτίμησε να πάει συντηρητικά και να μαζεύει τα σημεία.

Ο Parker αδυνατούσε να βρει την απόσταση και όταν το πέτυχε μία – δύο φορές έγινε απειλητικός διότι φαίνεται πως το μεγάλο μειονέκτημα του Joshua είναι η ξυλοχωρητικότητα.

Το ασταμάτητο brawling με τον αντίπαλο δεν το προτιμάει και όταν ζορίζουν τα πράγματα χρησιμοποιεί ένα ποδοσφαιρικό «κατενάτσιο» σιγουρεύοντας την νίκη.

Μην ξεχνάμε πως και κοντά να ερχόταν το παιχνίδι δύσκολα θα το έδιναν στον Parker διότι τον Joshua τον χτίζουν λιθαράκι- λιθαράκι για να φτιάξουν το μεγάλο παιχνίδι με τον Wilder.

Αν δεν υπήρχε Joshua δεν θα υπήρχε ενδιαφέρον. Αν δεν υπήρχε Wilder δεν θα υπήρχε ενδιαφέρον. Όλοι οι άλλοι πυγμάχοι της κατηγορίας είναι ρολίστες με εξαίρεση την ιδιάζουσα περίπτωση του Fury που είναι απρόβλεπτος και κανείς δεν ξέρει, τι θα κάνει στο μέλλον.