19/04/2024

Πυγμαχεί από τα εννέα του για να δικαιούται φαγητό και μόρφωση (ΒΙΝΤΕΟ)

O Cj Ropes είναι εννέα ετών και ζει σ’ένα χωριό σε βουνό στις Φιλιππίνες (σ.σ. Claveria Misamis Oriental) και προπονείται στο μποξ για να κερδίσει το δικαίωμα της μόρφωσης και της σίτισης. 


Η σελίδα «I-Witness» έφτιαξε και παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο για τη ζωή του Cj Ropes τον οποίο χαρακτηρίζει «νέο Manny Pacquiao».

O εννιάχρονος πυγμάχος παρέα με τον αδερφό του και χωρίς την οικονομική δυνατότητα και με τις γνώσεις του πατέρα τους προπονούνται κάθε μέρα, ξυπόλητοι στην αυλή του σπιτιού τους μέσα στις λάσπες για να καταφέρουν να εισαχθούν στην «Elite CDO Boxing Team» κερδίζοντας έτσι την ευκαιρία να τρώνε σωστά και να μορφωθούν.

Οι δύο νεαροί έχουν ξεκινήσει τις προπονήσεις και όταν έρθει η σειρά τους θα περάσουν δοκιμαστικό και αν πετύχουν, μόνο τότε θα έχουν το δικαίωμα να μπουν στην ομάδα των ταλέντων για να εξασφαλίσουν τις παροχές αυτές που δεν μπορούν να βρουν στο σπίτι τους. Το φαγητό είναι ελάχιστον και η μόρφωση δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες λόγω των συνθηκών.

Βασική λεπτομέρεια είναι πως ο Cj Ropes και ο αδερφός του, ενδιάμεσα των προπονήσεων δουλεύουν στο μικρό κτήμα της οικογένειάς τους και έπειτα επιστρέφουν ξανά στην πυγμαχία. Ρόλο προπονητή έχει αναλάβει ο πατέρας τους ο οποίος στα νιάτα του πυγμαχούσε αλλά ένας τραυματισμός και το χειρουργείο που ακολούθησε δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει στο άθλημα. Όσον αφορά τον εξοπλισμό, εννοείται πως είναι χειροποίητος. Ο σάκος είναι ένα παλιό σακί από αλεύρι και τα γάντια δέρματα κολλημένα με μονωτική ταινία.

ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ CJ ROPES