19/04/2024

Πυγμαχία: Πως να χτυπήσεις δυνατά με το μπροστινό hook

Πολύ ενδιαφέρον βίντεο για τους φανς και τους ασκούμενους της πυγμαχίας (ΒΙΝΤΕΟ)

O Tony Jeffries είναι ένας από τους πιο γνωστούς προπονητές πυγμαχίας στον κόσμο και  η αναγνωσιμότητα του μεγάλωσε με τα πολύ ενδιαφέροντα tips που δίνει μέσω του Youtube.

Ο πρώην Ολυμπιονίκης αυτή την φορά μας δείχνει τον τρόπο που μπορεί να χτυπήσει ένας πυγμάχος με το μπροστινό χέρι. Το hook είναι ένα ισχυρό χτύπημα που μπορεί να ανοίξει τις άμυνες ακόμα και να φέρει το νοκ άουτ. Πάμε να δούμε τα τρία σημαντικά tips που δίνει ο Βρετανός.

Σφίξε την γροθιά σου

Ο Jeffries θεωρεί πως ένας πυγμάχος δεν μπορεί συνεχώς να έχει σφιγμένη την γροθιά. Από την άλλη το χαλαρό χέρι θα φέρει τραυματισμό. Έτσι συμβουλεύει τους επίδοξους πυγμάχους να σφίγγουν τον χέρι μόνο την στιγμή που χτυπούν.

Πάρε ανάσες

Πολλοί αθλητές σφίγγονται υπερβολικά και δεν βγάζουν τον αέρα όταν χτυπούν. Αυτό τους κουράζει μέσα στο παιχνίδι. Ο Jeffries τονίζει την σημασία του να βγαίνει ο αέρας στο χτύπημα.

Μεταφορά βάρους

Η μεταφορά βάρους από το ένα πόδι στο άλλο την ώρα του χτυπήματος είναι σημαντική. Το μονοκόμματο χτύπημα χωρίς να συμβάλει η βάση του πυγμάχου δεν είναι τόσο δυνατό, εν αντιθέσει με την βοήθεια που δίνουν πραγματικά τα πόδια και ο κορμός.