29/03/2024

Πυγμαχία: Ο Θεός είναι…Έλληνας και λέγεται…Kambosos

Ατελείωτη ψυχή….Τι να πεις κανείς γι’ αυτόν τον μάγκα;

Ένα συγκλονιστικό ξημέρωμα σε όλους τους Έλληνες φανς χάρισε ο George Kambosos που έκανε πράξη όσα είχε υποσχεθεί και οδήγησε στην ήττα τον Teofimo Lopez που ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Ο Έλληνας ομογενής έκανε φανταστική εμφάνιση ενώ έφτασε κοντά στο τελείωμα νωρίς νωρίς με νοκ ντάουν στον πρώτο γύρο. Τελικά η νίκη στο κατάμεστο Madison Square Garden ήρθε με split decicion και έγινε ο νέος unified παγκόσμιος πρωταθλητής στην Lightweight κατηγορία.

Μετά από μήνες αναβολών ο Kambosos φάνηκε από το πρώτο δευτερόλεπτο αποφασισμένος να πάρει την νίκη. Το φουριόζικο ξεκίνημα του Lopez είχε αποτέλεσμα να αφήσει την άμυνα, και ο Kambosos το εκμεταλλεύτηκε ρίχνοντας τον στο καναβάτσο με ένα φοβερό δεξί overhand.

Στον δέκατο γύρο ο Lopez πήρε το αίμα του πίσω με ένα δικό του νοκ ντάουν που όμως δεν κράτησε πίσω τον Kambosos. O Έλληνας ομογενής έδειξε μέχρι το τέλος πως ήταν ο καλύτερος μαχητής και κατέκτησε την μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του. Ο Lopez απώλεσε τρεις τίτλους WBA, WBO, IBF. Μετά τον αγώνα ο πρώην πρωταθλητής δήλωσε πως μπορεί να αλλάξει κατηγορία.