25/04/2024

Πολύ χαμηλά νούμερα για το Ward – Kovalev!

johnys-personal-trainingΤο περιμέναμε οτι το PPV του «Superfight» των Ward και Kovalev δεν θα έκανε και τα καλύτερα νούμερα εμπορικά αφού κανείς από τους δύο μαχητές δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, συν ότι καταλαβαίνουμε πια από την ροή του fightsports τι κινείται και τι όχι, όμως οι τελικές πωλήσεις μάλλον είναι απογοητευτικές.

Ward και Kovalev πούλησαν μόλις 160.000 PPV την ώρα που ο Manny Pacquiao πριν λίγες εβδομάδες πούλησε περίπου 300.000 με τον Vargas, με το νούμερο να είναι επίσης απογοητευτικό για τα δεδομένα του PACMAN που εκτός της μάχης με τον Mayweather, τα τελευταία χρόνια έχει σταθερή πτώση στο εμπορικό κομμάτι. Ακόμη και έτσι όμως, έκανε διπλάσιες πωλήσεις από το «Superfight» της χρονιάς ανάμεσα σε δύο εξαιρετικούς πυγμάχους σε μια από τις σπάνιες φορές που  τοπ 5 pound for pound πυγμάχοι κοντράρονται στο ρινγκ.

Αυτό δείχνει και την διαφορά της δυναμικής του αθλήματος ανάμεσα στην παλιότερη και στην νεότερη γενιά αλλά και την γενικότερη πτώση δημοτικότητας της πυγμαχίας, παρότι συνεχίζει να βγάζει εξαιρετικά ταλέντα.

Εμπορικά, το μεγαλύτερο αστέρι φαίνεται να είναι ο Saul «Canelo» Alvarez που όμως στο δικό του ματς με τον Amir Khan, ενώ οι προβλέψεις για τα PPV ήταν στα 2 εκατ., τελικά έκανε κάτω από 600.000 και αυτό βγήκε από τους δημοσιογράφους γιατί το HBO αρνήθηκε να δώσει τα νούμερα.

O Joshua έχει κάνει κάποια καλά νούμερα στην Μεγ. Βρετανία όπου το άθλημα φαίνεται να διατηρεί περισσότερο το εμπορικό ενδιαφέρον αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει την ίδια πέραση και στο Αμερικάνικο κοινό. Ίσως ένα superfight με τον Deontay Wilder να καταφέρει να τονώσει λίγο τα πράγματα.