23/04/2024

Ποιο είναι το «Μεξικάνικο» στυλ του Gennady Golovkin;

Ο τρόπος παιχνιδιού του Gennady Golovkin θα περίμενε κανείς να παίρνει πάρα πολλά στοιχεία από το Ρώσικο στυλ πυγμαχία αφού μέσα σε αυτό το περιβάλλον γαλουχήθηκε κυρίως ως ερασιτέχνης πυγμάχος, μέχρι το Ολυμπιακό χρυσό. Όμως, στα επαγγελματικά ρινγκ, αυτό το επιθετικό και θεαματικό παιχνίδι, η κατοχή του κέντρου του ρίνγκ, η θέληση να δεχτεί ένα χτύπημα αν σημαίνει ότι θα περάσει το δικό του και η συνεχής πίεση προς τα μπρος, χαρακτηρίζεται ως «μεξικάνικο στυλ» όχι μόνο από τους δημοσιογράφους και τους θεατές αλλά και από τον ίδιο τον προπονητή του Abel Sanchez.

«To μεξικάνικο στυλ που προσπαθούμε να δουλέψουμε με τον Golovkin είναι απλά ένα πιο διασκεδαστικό στυλ, ένα στυλ που θυμίζει σπουδαίους μαχητές του παρελθόντος όπως οι Duran, Gomez, Sanchez, Chavez. Ακόμη και ο Oscar De La Hoya πριν 20 χρόνια. Όταν οι μαχητές καθόταν στο κέντρο του ρινγκ και ξεδίνανε ο ένας πάνω στον άλλο και δίνανε στο κοινό μια μάχη άξια των χρημάτων που έδωσε. Είναι ένα πιο διασκεδαστικό, επιθετικό, κατάλληλο για το αμερικάνικο κοινό, στυλ» εξήγησε ο Sanchez που όταν πρωτογνώρισε τον Golovkin, o μαχητής από το Καζακστάν ήταν ένας πολύ διαφορετικός πυγμάχος από ότι είναι σήμερα.

«Ο Gennady έχει ένα τελείως διαφορετικό στυλ από όταν πρωτοήρθε σε εμένα. Έχουμε καταφέρει να το αλλάξουμε και να το κάνουμε πιο θελκτικό προς το κοινό. Αν τον κρατούσα όπως ήταν, κάπως σαν το στυλ του Klitschko, δεν θα μιλούσαμε τώρα μαζί. Κάναμε μια δραματική αλλαγή αλλά είχα και έναν μαχητή που ήθελε να κάνει την αλλαγή μαζί μου. Όλοι οι μαχητές μου έχουν παρόμοιο στυλ γιατί νοιώθουμε ότι πρέπει να διασκεδάζουμε τον κόσμο»