25/04/2024

Ποιος ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος του Rocky Balboa;

Με αφορμή την επιτυχία της ταινίας Creed, το Fightsports.gr κάνει αναδρομή στους σκληροτράχηλους αντίπαλους που έχει αντιμετωπίσει ο Rocky Balboa στην πυγμαχική του καριέρα. Ποιος ήταν άραγε ο πιο δύσκολος;

Tommy “The Machine” Gunn

tommy.bmp

Μπορεί να μην τον κόντραρε μέσα στο ρινγκ αλλά η μάχη τους στο δρόμο ήταν αδυσώπητη. «Το ρινγκ για μένα είναι έξω», είχε πει τότε ο Rocky στον Tommy στην πέμπτη ταινία της σειράς. Ο πρωταγωνιστής ήταν στα τελειώματα της καριέρας του αλλά ταπείνωσε στο τέλος τον νεαρό επίδοξο πρωταθλητή, μετά φυσικά από… ένα καράβι ξύλο που έφαγε.

Mason “The Line” Dixon

dixon.jpg

Στα ντουζένια του ο Dixon με ρεκόρ 33-0 είχε ένα κόλλημα. Να παίξει με τον Rocky Balboa που είχε αποσυρθεί πλέον. Ο γερόλυκος τον ρινγκ του έκανε την χάρη και τον ανάγκασε να φτύσει αίμα για να κρατήσει τους τίτλους του, νικώντας στις λεπτομέρειες με πλειοψηφική απόφαση.

https://www.youtube.com/watch?v=HpL5mXbhUoo

Clubber Lang

foto_rocky_3.jpg

Ο πιο agressive αντίπαλος του Rocky στην καριέρα του.Προκλητικός, δυνατός, o Clubber Lang νίκησε τον Rocky όμως ο πρωταγωνιστής τούτη την φορά φαινόταν πως δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος. Όταν ήρθε η ώρα της ρεβάνς ο Balboa μπορεί να ήταν πρώτη φορά τόσο φοβισμένος, μία και ο Lang του είχε πάρει τον αέρα, όμως κατάφερε να τον ρίξει στο καναβάτσο και να στεφτεί πρωταθλητής.

Apollo Creed

creed.bmp

Όταν ο Apollo έδωσε μία ευκαιρία στον παγκοσμίως άγνωστο έως τότε Rocky Balboa, δεν περίμενε πως θα αντέξει μαζί του τόσους γύρους. Τότε αποφάσισε να του δώσει και την ρεβάνς που τελικά ήταν το μεγάλο του λάθος, καθώς τον υποτίμησε και το πλήρωσε, με αποτέλεσμα ο Rocky να γίνει το νέο αστέρι της πυγμαχίας.

Ivan Drago

drago.jpg

O βιονικός πυγμάχος από την Ρωσία με τους πλέον εξελιγμένους τρόπους προπόνησης φαινόταν πραγματικά άτρωτος. Η διαφορά σωματοδομής τεράστια, αλλά το ίδιο και η ψυχή του Rocky. Η Αμερικανορωσική κόντρα,θύμιζε ψυχρό πόλεμο. Νικητής ο Rocky χάρη στην μεγάλη ψυχή του.

Ψηφίστε παρακάτω τον σκληρότερο αντίπαλου του Rocky Balboa με τα δικά σας κριτήρια…