29/03/2024

Παρασκήνιο από την επίσκεψη Μάλλιου στις ΗΠΑ! Τι είπε ο Roach για τον Παπαδόπουλο και άλλα πολλά

Το Fightsports.gr έχει όλο το παρασκήνιο από τις τρεις εποικοδομητικές ημέρες που πέρασε ο Γρηγόρης Μάλλιος στο πλευρό των Freddie Roach και Rob Sale. 


Ένα ταξίδι που θα ζήλευαν πολλοί πραγματοποίησε ο Γρηγόρης Μάλλιος στην Αμερική. Ο πολύπειρος προπονητής με αφορμή την παρουσία του στο Canelo vs. Golovkin στο Λας Βέγκας, ταξίδεψε νωρίτερα στις ΗΠΑ, καθώς είχε προγραμματισμένες συζητήσεις με τον Rob Sale και τον Freddie Roach σ’ ένα άκρως εποικοδομητικό ραντεβού.

Ο Freddie Roach έδωσε το «ok» στον Γρηγόρη Μάλλιο, γεγονός σπάνιο, να μπορέσει να παρακολουθήσει από κοντά όλα τα φημισμένα σπάρινγκ που λαμβάνουν χώρα στον ιδιωτικό χώρο του Wild Card, εκεί που προπονούνται μόνο αθλητές του επιπέδου των Cotto και Pacquiao. Ο Έλληνας κόουτς είδε από κοντά σπάρινγκ του Leonardo «Lenny» Zappavinga.

Roach και Μάλλιος συζήτησαν πολλά με τον Αμερικανό προπονητή να δείχνει πολλές τεχνικές στον στον σχολάρχη του Mallios Team, όπως επίσης και πώς να προσεγγίζει έναν αγώνα πριν και μετά τη διεξαγωγή του όπως επίσης και κατά τη διάρκεια δύσκολων καταστάσεων.

Όπως μαθαίνουμε από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ο Roach ενθουσιάστηκε με τους Μάλλιο και Βαλάκη με τη διάθεσή τους να μάθουν τόσο πολύ που τη δεύτερη ημέρα τους περίμενε έξω από το γυμναστήριο για να τους υποδεχθεί άνετος και καθημερινός. Τον χαρακτηρίζει άλλωστε η ταπεινότητα τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γρηγόρης Μάλλιος ήταν αδύνατο να μην ρωτήσει τον Roach για τον Στέλιο Παπαδόπουλο. Ο προπονητής του Pacquiao δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον Έλληνα μποξέρ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι έχει στόφα ενός παγκόσμιου πρωταθλητή.

Στο ίδιο μοτίβο και ο head coach του «Golden Boy» Rob Sale. Ο Sale, επίσης φιλόξενος και απλός άνθρωπος έχει άλλου είδους δέσιμο με τον Παπαδόπουλο. Συγκεκριμένα ο Αμερικανός προπονητής έλεγε στο ελληνικό team ότι τον νιώθει σαν γιο του και θέλει να τον δει σύντομα πρωταθλητή.

Φεύγοντας οι Μάλλιος, Παπαδόπουλος και Βαλάκης από το χώρο των συναντήσεων οι δύο επισκέπτες έλεγαν στον αήττητο Έλληνα πυγμάχο πως μέσα σε τρεις ημέρες έμαθαν τόσα πολλά πράγματα, όσα δεν έχουν μάθει σε όλη τους τη ζώνη.

DAVE MARTINEZ Ο ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ

Τελευταίο ραντεβού για τους Μάλλιο – Βαλάκη ήταν με τον κορυφαίο cutman στον κόσμο Dave Martinez. Ο καλοσυνάτος Martinez που κουράρει σπουδαίους μποξέρ και φυσικά τον Στέλιο Παπαδόπουλο έκανε τον Κωνσταντίνο Βαλάκη να… παραμιλάει μετά τις ώρες που πέρασε μαζί του.

Ο μπαρουτοκαπνισμένος cutman διηγήθηκε πολλές ιστορίες στους δύο φιλοξενούμενους του από αγώνες πρωταθλητών όπως είναι οι De La Hoya, Gatti, Cotto. Μάλιστα, στον Βαλάκη ο Martinez έδειξε περίτεχνα δεσίματα, ανάλογα μ’ αυτά που κάνει στον απαιτητικό Cotto.

Αμφότεροι πήραν και τα δώρα τους φεύγοντας αφού ο Dave Martinez χάρισε τον Γρηγόρη Μάλλιο το πάσο του από τη μάχη του Miguel Cotto με τον Canelo Alvarez, ενώ στον Κώστα Βαλάκη ο οποίος τον συγκίνησε με την διάθεσή του να μάθει και του θύμισε τα δικά του πρώτα βήματα του έκανε δώρα μεγάλης αξίας για τη δουλειά τους. Υλικά που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν κυκλοφορούν ακόμη.

Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Dave Martinez έχει ζήσει και κανονικούς πολέμους εκτός από αυτούς στα ρινγκ. Ο cutman του Στέλιου Παπαδόπουλου ήταν στρατιωτικός γιατρός στον πόλεμο του Βιετνάμ και τότε έκλεισε πληγές από σφαίρες ενώ συμμετείχε σε χειρουργικές επεμβάσεις επανασυγκόλλησης ακρωτηριασμένων μελών.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ CANELO VS. GOLOVKIN

Sale, Roach και Martinez μαζί με τους Μάλλιο – Βαλάκη βρίσκονται ήδη στο Λας Βέγκας με το ελληνικό δίδυμο να παίρνει θέση δίπλα στους τρεις θρύλους, όντες καλεσμένοι τους στο μεγάλο ματς. Το Fightsports.gr θα φέρει στο φως τις επόμενες ημέρες περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ταξίδι καθώς υπάρχουν κι άλλα νέα που θα ενθουσιάσουν την πυγμαχική κοινωνία της χώρας.