28/03/2024

Πέντε τοπ ασκήσεις πυγμάχων για το…σπίτι

Ακολουθήστε αυτά και μετά την καραντίνα θα επιστρέψετε εύκολα στις προπονήσεις

Μία καλή ευκαιρία να βρούμε τρόπους να γυμναστούμε στο σπίτι είναι αυτή η περίοδος και έτσι το Fightsports.gr σας προτείνει πέντε ιδανικές ασκήσεις που θα σας κρατήσουν σε εγρήγορση.

Να υπενθυμίσουμε πως η γυμναστική και η καλή διατροφή, θωρακίζει την υγεία μας. 

Άλματα με σκοινάκι ή χωρίς

Το σκοινάκι είναι ένας καλός τρόπος να ζεσταθεί ο πυγμάχος στο γυμναστήριο. Αν σας λείπει ο χώρος ή δεν ξέρετε σκοινάκι(δεν είναι ντροπή) μπορείτε να το κάνετε νοητά… Μικρά αλματάκια με ρυθμό. Μπορείτε να κάνετε τρία τρίλεπτα με ένα λεπτό διάλειμμα. 

Squat Jumps

Καθίσματα και άλματα είναι η επόμενη άσκηση που σας προτείνουμε. Ένας πολύ καλός τρόπος να γυμνάσει κάποιος το σώμα του στο σπίτι. Τρία σετ 20 καθισμάτων θα σας κάνουν να νιώσετε κούραση και συνάμα να επωφεληθείτε. Είναι μία από τις αγαπημένες ασκήσεις των πυγμάχων που θέλουν να χτίσουν δυνατή βάση.

Aλλαγή ποδιών στο έδαφος

Το σώμα αρχίζει και ζεσταίνεται μετά από τις παραπάνω ασκήσεις και αυτή που ακολουθεί είναι εξίσου κοπιαστική. Η αλλαγή των ποδιών σαν να ανεβαίνουμε σκαλάκια είναι μία πολύ καλή πρόταση. Τρία σετ από ένα λεπτό είναι ιδανικά να σας βοηθήσουν.

Κοιλιακοί της επιλογής σας

Υπάρχουν πολλών ειδών κοιλιακοί οπότε θα διαλέξετε εσείς κάποιους από το παρακάτω βίντεο. Με παρέα ή χωρίς οι κοιλιακοί θα πρέπει να γυμνάζονται επαρκώς ειδικότερα για την απόδοση του πυγμάχου. Τρία σετ από 30 επαναλήψεις είναι επαρκή. 

Σκιαμαχία

Στην πιο…πυγμαχική άσκηση που προτείνουμε είναι η σκιαμαχία. Καθίστε μπροστά σε έναν καθρέφτη όχι για να καμαρώσετε τον εαυτό σας αλλά για να φτιάξετε τα λάθη σας. Κάντε σκιαμαχία με καλό ρυθμό, όχι αναγκαία με υψηλή ταχύτητα. Κάθε βήμα και χτύπημα, κίνηση με στόχο την βελτίωση της τεχνικής. Τρία με πέντε τρίλεπτα είναι ιδανικά.