29/03/2024

Πέντε πυγμάχοι που ενεπλάκησαν σε στυγνές δολοφονίες

Οι ιστορίες των πυγμάχων έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι κρύβουν πόνο και συχνά ροπή προς την παραβατικότητα. Μία χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Mike Tyson που κατηγορήθηκε για βιασμό το 1992.


Το Fightsports.gr βρήκε όμως πέντε πιο σοβαρές περιπτώσεις ανθρώπων που απασχόλησαν την αστυνομία με πολύ σοβαρότερα εγκλήματα. Πάμε να τα δούμε.

Esteban de Jesus

 

Πρόκειται για πρωταθλητή από το Πουέρτο Ρίκο και όχι τυχαίο αλλά κάτοχο της WBC που αγωνίστηκε την περίοδο 1969 μέχρι το 1980. Είχε ρεκόρ 58-5 και ήταν ο πρώτος άνθρωπος που σταμάτησε τον Roberto Duran.

Το 1980 έχοντας κάνει χρήση κοκαΐνης είχε μία διαμάχη με έναν νεαρό. Ο De Jesus πυροβόλησε στο κεφάλι τον 17χρονο Roberto Cintron Gonzalez και καταδικάστηκε με ισόβια. Το 1985 διαγνώστηκε με AIDS και τον απελευθέρωσαν αλλά πέθανε ένα μήνα μετά σε ηλικία 37 ετών.

Charles “Kid” McCoy

Ο «Kid» όπως τον αποκαλούσαν είναι από τους παλιούς της λίστας με δραστηριότητα στα τέλη του 1800. Το ρεκόρ του είχε 76 νίκες και οι μισές και παραπάνω με νοκ άουτ. Οι ιστορίες που τον συνοδεύουν είναι τρελές. Σε μία από αυτές ενώ ήταν 70αρης δέχτηκε να παίξει με αθλητή 100 κιλών για να κερδίσει περισσότερα χρήματα. Kατά την διάρκεια του αγώνα η γωνία του έριξε καρφιά στο καναβάτσο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο αντίπαλος του.

Ο Charles ήταν ένα εγκληματικό στοιχείο. Σκότωσε την φίλη του Τeresa Mors μέσα σε ένα κατάστημα όπου κρατούσε ομήρους άλλους 12 ανθρώπους. Τελικά κατέληξε στην φυλακή του  San Quentin. Όταν απελευθερώθηκε δεν άντεξε τις τύψεις και αυτοκτόνησε με χάπια!

 Carlos Monzon

 

Ο Αργεντίνος αγωνίστηκε μεταξύ 60′ και 70′. Ήταν πρωταθλητής WBC και WBA ΜΕ 87 νίκες και πολλά νοκ άουτ. Το Ring Magazine τον συμπεριέλαβε στους 100 μεγαλύτερους πυγμάχους όλων των εποχών.

Αυτά είναι τα καλά νέα διότι τα κακά ήρθαν το 1988 όταν παραθέριζε με την γυναίκα του, Alicia Muñiz την οποία πέταξε από το μπαλκόνι! Βρέθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία και έλαβε ποινή 11 ετών. Το 1995 πέθανε από τροχαίο ατύχημα την ώρα που πήγαινε να επισκεφτεί την οικογένεια του

James Butler

 

Eίναι το πιο γνωστό όνομα στην λίστα. Έγινε διάσημος για την γροθιά του στον Charles Grand αφού είχε τελειώσει ο αγώνας αλλά είχε και ένα αξιοσέβαστο ρεκόρ 20-5 με αρκετά νοκ άουτ. Μετά την περίφημη γροθιά ήρθε η κατιούσα.

Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου δολοφόνησε τον φίλο και συγκάτοικο του Sam Kellerma με ένα σφυρί!Στην συνέχεια προσπάθησε να κάψει το διαμέρισμα για να μην βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία. Ο λόγος ήταν πως ο φίλος του ζήτησε να φύγει από το σπίτι.

Ο ίδιος παραδέχτηκε την ενοχή του και καταδικάστηκε για το ειδεχθές έγκλημα σε 29 χρόνια. Μέχρι σήμερα εκτίει την ποινή του.

Edwin Valero

Ο Βενεζουελάνος αποδείχτηκε ακόμα ένα «μπουμπούκι» που αγωνίστηκε από το 2002 μέχρι το 2010 με απίστευτο ρεκόρ 27- 0 και τίτλους WBC και WBA. O Valero τα πρώτα δείγματα γραφής του τα έδωσε όταν ξυλοφόρτωνε την γυναίκα του και κατέληγαν μαζί στο αστυνομικό τμήμα.Το 2010 κατηγορήθηκε για την δολοφονία της γυναίκας του και αυτοκτόνησε λίγο αργότερα.