18/04/2024

Πέντε «ληστείες» τύπου Golovkin vs Canelo που άφησαν εποχή

Το αποτέλεσμα του Gennady Golovkin με τον Canelo Alvarez ανήκει πλέον στην ιστορία των μεγαλύτερων πυγμαχικών «ληστειών» που έχουν γίνει στον πλανήτη. Πριν από αυτό όμως υπήρξαν και άλλα κραυγαλέα περιστατικά. 


Roy Jones Jr v Park Si Hun: Seoul – 1988

Η απίθανη νίκη του Park Si Hun ήταν η μεγαλύτερη πυγμαχική ληστεία στον πλανήτη. Ο Roy Jones Jr σε κάθε γύρο ήταν ανώτερος του αντιπάλου του και στο τέλος είδε τον αντίπαλο του να ανεβαίνει στην κορυφή του βάθρου.Τρεις από τους πέντε κριτές έδωσαν νικητή τον γηπεδούχο. Αυτό το σκάνδαλο άλλαξε ολόκληρη την βαθμολόγηση στους Ολυμπιακούς αγώνες!

 

Manny Pacquiao v Tim Bradley: Las Vegas 2012

To 2012 o Τimothy Bradley κέρδισε με πλειοψηφική απόφαση τον Φιλιππινέζο  αλλά ούτε ο ίδιος δεν πίστευε το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε. O Pacquio κέρδισε καθαρά και ξάστερα αλλά το αποτέλεσμα ήταν…κλοπή.

 

Pernell Whitaker v Julio Cesar Chavez: San Antonio  1997

Ο εξαιρετικός κατά τα άλλα Chavez σε αυτό το ματς δέχτηκε ένα δώρο από τους κριτές. Πήρε την ισοπαλία σε ένα ματς που ο Pernell Whitaker ήταν καθαρός νικητής. Οι δύο από τους τρεις κριτές είδαν την ισοπαλία. 

Felix Sturm v Oscar De La Hoya: Las Vegas  2004

Ο Sturm στην Γερμανία είχε χτίσει…παράγκα. Όταν όμως πέφτεις σε κάποιον που έχει μεγαλύτερο…δόντι συμβαίνει να κερδίζει ο Oscar De La Hoya σε ένα ματς καθαρό σπρώξιμο για το «χρυσό παιδί» που το…έχτιζαν για να παίξει με τον Bernard Hopkins.

Manny Pacquiao v Jeff Horn: Brisbane  2017

Σαν πρώτη μας εντύπωση ήταν πως αυτό το ματς το κέρδισε ο Jeff Horn. Κατόπιν πολλών επαναλήψεων δεν θα χαρακτηρίζαμε κραυγαλέο το αποτέλεσμα αλλά τα σημεία που χρειάστηκε μπορεί να τα μάζεψε και ο Pacquiao. Στην ρεβάνς των δύο θα ξεκαθαρίσουν όλα.