28/03/2024

Πέντε «γίγαντες» στον δρόμο του Pacquiao

Τι ακολουθεί για τον Φιλιππινέζο μποξέρ; Το Fightsports κάνει μία «σούμα» για τους πιθανούς αντίπαλους του μεγάλου Manny Pacquiao. 


O Pacquiao ανέβασε από μόνος του τον πήχη με την χθεσινή εμφάνιση και θριαμβευτική νίκη επί του Lucas Matthysse. Μπορεί τα χρόνια να περνούν όμως ο Pacman που υπήρξε αθλητής όλη του την ζωή, διατηρείται σε εξαιρετική φόρμα και είναι ικανός να κάνει «ζημιά» στους πολυδιαφημισμένους μποξέρ και να κλείσει κάποιους παλαιούς λογαριασμούς. Πάμε να δούμε τους υποψήφιους.

Amir Khan

Ποιος δεν θα ήθελε να δει αυτό το ματς; Οι δύο τους υπήρξαν sparring partners υπό την στέγη του προπονητή Freddie Roach. Μάλιστα ο Φιλιππινέζος τον έχει αναφέρει αρκετές φορές ως αθλητή που θα ήθελε να παίξει.

Να θυμίσουμε πως πέρσι το ζευγάρι είχε συμφωνήσει να παίξει στο Ντουμπάι αλλά τελικά χάλασε το deal. Ταχύτητα και τεχνική του Khan κόντρα στον troublemaker Manny Pacquiao σε ένα match up που μοιάζει ευλογία για τους πυγμαχικούς φανς.

Jeff Horn

Το πως έχασε στο πρώτο παιχνίδι από τον Αυστραλό ο Pacquiao είναι θέμα συζήτησης. Για εμάς ακόμη κι αν έχασε δίκαια, θα πρέπει να δώσει την ρεβάνς διότι αυτό που έγινε στην έδρα του Horn, με το ντελίριο από τον κόσμο, δεν το έχουμε ξαναδεί.

Μιλάμε για μία μάχη με τεράστια απήχηση και σίγουρα ένα δεύτερο παιχνίδι, θα είναι ενδιαφέρον διότι ο Pacquiao έμαθε τα «κόλπα» του Horn.

Terence Crawford

Αυτό μπορεί να είναι και το πιο δύσκολο παιχνίδι για τον Pacquiao αλλά δεν κάνει μεγάλο γκελ στον κόσμο. Καταλαβαίνει κανείς πως για να αντιμετωπίσεις τον καλύτερο pound for pound αθλητή του πλανήτη(βλέπε Crawford) θα πρέπει να είσαι στο πικ της καριέρας σου. Μεγάλο ρίσκο για τον Pacquiao που ίσως τερμάτιζε άδοξα την καριέρα του.

Vasyl Lomachenko

Αυτό είναι το ΜΑΤΣ! Ο κόσμος θέλει μεγάλα ονόματα, θέαμα και φυσικά…Lomachenko. O «Μessi» του παγκόσμιου μποξ θα πρέπει να δοκιμαστεί με ένα μεγάλο όνομα.

Ο Pacquiao για πολλούς είναι στην Δύση του. Εμείς δίνουμε πόντους στην εμπειρία του που σίγουρα θα προβληματίσει τον Ουκρανό. Μοιάζει μάλιστα να είναι το πιο σίγουρο match up διότι θα φέρει λεφτά στους μάνατζερ.

Mέχρι το τέλος του 2018 πάντως δεν θα το δούμε το παιχνίδι διότι ο «Loma» βρίσκεται σε φάση αποθεραπείας. Όσο για τα κιλά, με καλή διάθεση θα τα βρουν.

Floyd Mayweather

Μοιάζει απίθανο σενάριο η ρεβάνς αλλά οι Αμερικανοί και δη ο Mayweather συνηθίζει να εκπλήσσει. Αυτό το ματς δέχτηκε μεγάλη κριτική, διότι οι φανς περίμεναν υπερθέαμα από τους δύο καλύτερους μποξέρ του πλανήτη.

Αγνοώντας όμως πως ο Floyd κυνηγάει την ουσία, ήταν αναμενόμενο να μην δούμε τρομερά πράγματα. Το μικρόβιο του μποξ έχει ριζωθεί βαθιά μέσα στον Floyd και σε συνδυασμό με την  επιθυμία του για χρήματα και δόξα, το παιχνίδι δεν είναι απαγορευτικό. Όσο για τον Manny; Ψάχνει μία «γλυκιά εκδίκηση».