28/03/2024

Ο Gennady Golovkin διέλυσε το American Dream με τα φοβερά jab και το πυγμαχικό του IQ

Η απέλπιδα προσπάθεια του Canelo Alvarez να πείσει στο τέλος του παιχνιδιού πως πήρε τους επτά από τους 12 γύρους απέναντι στον Gennady Golovkin δεν έπεισε κανέναν και η έκφραση του προσώπου του δεν τον άφηνε να κρύψει το αυτονόητο.


Μία σπουδαία βραδιά για τον Golovkin που ανέβηκε στο ρινγκ με τις ζώνες στους ώμους, πήρε του 11 από τους 12 γύρους, και κατέβηκε από το ρινγκ ξεκούραστος και ευγενής όπως πάντα.

Αρκέστηκε μάλιστα να πει, πόσο αγαπάει το μεξικανικό κοινό και γενικότερα τους Αμερικανούς, που αντί να αποθεώνουν το hot prospect τους, παραδέχτηκαν την ανωτερότητα του τεράστιου Καζάχου.

Τα στοιχεία που αναζητούσαμε σε μία τέτοια μάχη τα είδαμε μόνο από την μία πλευρά. Ο Golovkin έκοβε και έραβε πάνω στο ρινγκ, με τα φοβερά  jab του να κουράζουν μέχρι και εμάς που το παρακολουθούσαμε από την tv.

Τα μέτρα δε που έπαιρνε μέσα στο ρινγκ ήταν για σεμινάριο και κατάφερε να πιέσει σχεδόν σε όλους τους γύρους τον Canelo που για πρώτη φορά στην καριέρα του, βρέθηκε στα σχοινιά.

Δεν ήταν η τακτική που έκανε τον Μεξικανό να υποχωρήσει αλλά αυτό το πεισματάρικο game plan του Golovkin που κολλούσε σαν βεντούζα πάνω του και δεν τον άφηνε να πάρει ανάσα.

Τα χέρια άρχισαν να κρεμάνε, οι ανάσες να λιγοστεύουν και ο Golovkin να γίνεται ο απόλυτος κυρίαρχος ενός παιχνιδιού που δεν ήταν ντέρμπι αλλά ένας μονόλογος του Καζάχου.

Η ισοπαλία που αναφώνησε ο παρουσιαστής , με βρίσκει χαρούμενο για ένα λόγο. Ότι θα ξαναδούμε τον Golovkin να διδάσκει σε τέτοιο επίπεδο τι σημαίνει πυγμαχία.

Ο Canelo είναι νέος και θα πρέπει να μάθει από τα λάθη του. Πάντως φαίνεται πως η «επένδυση» των Αμερικανών δεν δείχνει να έχει την στόφα που απαιτείται σε τέτοια μεγάλα παιχνίδια, καθώς ήταν απών και στο ματς με τον Mayweather και σήμερα.

Είχαμε πει πριν τον αγώνα, πως αν το παιχνίδι πάει κοντά θα δοθεί στον Canelo. Δεν σκεφτήκαμε το σενάριο να απέχουν παρασάγγας οι δύο μαχητές και να δοθεί μία βολική ισοπαλία.

Το αποτέλεσμα ήταν άδικο για τον Καζάχο και φάνηκε στην αντίδραση των φανς, του ίδιου, ακόμα και του Canelo που δεν πίστευε πως εκστόμιζε ότι αδικήθηκε σε ένα τέτοιο μονόπλευρο ματς.

Κατά τα άλλα η αναμέτρηση, ήταν απόλυτα ποιοτική, δείγμα της κλάσης των δύο μαχητών, κι ας βρέθηκε σε κακή μέρα ο Canelo, που μάλλον τον εξέθεσε ο Golovkin και κατάλαβε πως τα όπλα που χρησιμοποιεί με άλλους πυγμάχους, με τον Καζάχο ήταν άχρηστα.

Σύντομα θα υπάρξει η ρεβάνς καθώς στην βράση κολλάει το σίδερο και η μόνη ελπίδα του Canelo να μην πάει σε δεύτερο…Βατερλό είναι να παίξουν σε χαμηλότερη κατηγορία.