19/04/2024

Ο Floyd Mayweather και τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που τον οδήγησαν στην φυλακή!

Ενώ έχουν γίνει χιλιάδες αναλύσεις για το παιχνίδι του Floyd Mayweather Jr και θα γίνουν άλλες τόσες πριν το Superfight με τον Manny Pacquiao στις 2 Μαΐου, μια πλευρά της ζωής του Floyd που σπάνια αναφέρεται είναι τα συνεχή προβλήματά του με τον νόμο.


Kυρίως σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και εδώ τα πράγματα γίνονται σοβαρά αφού συνήθως συμφωνώ ότι έναν αθλητή των κρίνουμε με βάση τις αθλητικές του επιδόσεις και όχι αν είναι καλό παιδί, όταν είσαι επαγγελματίας πυγμάχος και κάνεις φυλακή για ενδοοικογενειακή ΒΙΑ τότε δεν πρέπει να περνάει στο «ντούκου».

Το Ιστορικό

To 2002 o Mayweather κατηγορήθηκε επίσημα για δύο περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και ένα περιστατικό ξυλοδαρμού σε βαθμό πταίσματος. Τιμωρήθηκε με 6μηνη αναστολή, δύο μέρες κατ’ οίκον αποκλεισμό και υποχρεώθηκε να πραγματοποιήσει 48 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Το 2004 ο Mayweather τιμωρήθηκε για άλλο ένα χρόνο φυλακής με αναστολή και διατάχθηκε να παρακολουθήσει σεμινάρια «ελέγχου των παρορμήσεών του» αφού καταδικάστηκε για άλλα δύο περιστατικά ξυλοδαρμού σε βαθμό πταίσματος ενάντια σε δύο διαφορετικές γυναίκες. Α ναι, πλήρωσε και 1000 δολάρια χρηματικό πρόστιμο που σίγουρα του κόστισε….

Το 2005 ο Mayweather τιμωρήθηκε με ξυλοδαρμό σε βαθμό πταίσματος αφού χτύπησε και κλώτσησε πορτιέρη σε κλαμπ,  με 90 μέρες φυλάκιση με αναστολή.

Τον Σεπτέμβρη του 2010 έγινε αναφορά ότι ο Mayweather αναζητείται από την αστυνομία για να ανακριθεί αφού η πρώην κοπέλα του Josie Harris, κατέθεσε μήνυση για ενδοοικογενειακό ξυλοδαρμό.

Η συγκεκριμένη τον είχε κατηγορήσει ξανά πριν χρόνια για τον ίδιο λόγω αλλά μετά  πήρε πίσω τις κατηγορίες της. Την επόμενη μέρα ο Mayweather συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 3.000 δολαρίων. Ανάμεσα στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν είναι:

Σε βαθμό κακουργήματος δύο κατηγορίες για εκβιασμό, για ληστεία, σε βαθμό πταίσματος μια κατηγορία ενδοοικογενειακού ξυλοδαρμού και τρεις κατηγορίες παρενόχλησης.

Τον επόμενο χρόνο ο δικαστής καταδίκασε τον Mayweather σε 90 μέρες φυλάκιση για τον ξυλοδαρμό της Harris. Ο «Money» έφτασε σε συμφωνία με τους κατήγορους και δήλωσε ένοχος για τον ξυλοδαρμό (πταίσμα) ώστε ο εισαγγελέας να ακυρώσει τις κατηγορίες για τον πιο σοβαρό ξυλοδαρμό (κακούργημα). Επίσης δέχθηκε σιωπηρά και τις δύο κατηγορίες για παρενόχληση που προήλθαν από απειλές που έκανε προς τα παιδιά του (!!!!).

Όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο ο Mayweather χτύπησε την Harris και την απείλησε ότι θα κανονίσει να την «εξαφανίσουν» μπροστά στα παιδιά του και ο δεκάχρονος γιος του έτρεξε μόνος του στην αυλή, πήδηξε τον φράχτη και πήγε στην αστυνομία!

Ο Mayweather έκατσε στην φυλακή για 60 μέρες και μετά αφέθηκε ελεύθερος  αλλά από τότε του απαγορεύτηκε η είσοδος στην Αυστραλία (!!!) λόγω των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας…

Μπορείται να δείτε εδώ ένα πολύ πιο αναλυτικό και καυστικό άρθρο για την βία του Floyd Mayweather Jr.