26/04/2024

Ο Νίκος Γιδάκος της καρδιάς μας

Άρθρο της Νικολέττας Γκαρέτσου

Ο Νίκος Γιδάκος έχει το ταλέντο και τον τρόπο να σε κάνει να ερωτευτείς την πυγμαχία από την πρώτη στιγμή.


Η ήρεμη φωνή του, η μεθοδικότητα του και η θέληση του να βγάζει «τσαμπιόνια», είναι τα στοιχεία του αυτά που θα σε κάνουν να πωρωθείς και γιατί όχι να γίνεις πρωταθλητής.

Προσωπικά μιλώντας, ο Νίκος με έκανε να πιστέψω στον εαυτό μου και να δω την πυγμαχία με άλλο μάτι.

Δίπλα του δεν ένιωσα ποτέ φόβο ή απειλή μέσα στο ρινγκ.

Να λοιπόν τι θα σου διδάξει ο Νίκος Γιδάκος, αν τον επισκεφτείς στο GOLDEN CORNER:

ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟ: Να πετάς πάντα το αριστερό! Να ενοχλείς τον αντίπαλο, να του αποσπάς την προσοχή και καρτερικά να περιμένεις να βρεις την ευκαιρία για να «χωθείς». Αυτό το αριστερό γουστάρει να στο μαθαίνει από την αρχή και να στο εξελίσσει καθώς προχωράς.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ: Οι προσποιήσεις ! Ο Γιδάκος αγαπάει τις προσποιήσεις και σου δείχνει πως να ξεγελάς τον αντίπαλο. Ρίχνει μεγάλο βάρος στις προπονήσεις σε αυτό το κομμάτι και όταν φτάσει η στιγμή για το πρώτο σου σπαρινγκ θα δεις πόσο δίκιο είχε και πόσο εύκολα θα πάρεις αυτό που θες, το σημείο και το παιχνίδι!

ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ: Τα σπασίματα. Ναι βρε αδελφέ, πυγμαχία χωρίς σπασίματα δεν γίνεται. Πρέπει να σπας τη μέση για να αποφεύγεις τα χτυπήματα αλλά και για να πλησιάζεις τον αντίπαλο ευκολότερα. Ειδικά αν είσαι κοντός, τότε βρήκες το παιχνίδι σου. Ο Νίκος λοιπόν είναι ο ειδικός να σου μάθει να σπας τη μέση.

ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ : Η πυγμαχική αντίληψη. Ο Γιδάκος είναι απαιτητικός στο θέμα της αντίληψης. Θα σου μάθει πως η πυγμαχία θέλει τεχνική αλλά και πολύ «μάτι», πρέπει να είσαι ικανός να αντιλαμβάνεσαι τα πάντα. Ο τρόπος σκέψης σου στο ρινγκ αλλά και στην ζωή σου είναι τα στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις του στόχους. Σου μαθαίνει τακτικές, ανάλογες με το ύψος, τα κιλά την εμπειρία και την φυσική σου κατάσταση.

ΠΕΜΠΤΟ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΤΟ: Απόσταση και πόδια, πόδια και απόσταση! Θα τον ακούσεις να φωνάζει και να επιμένει. Η απόσταση είναι το παν. Σε γλιτώνει από τα άσχημα, σε ξεκουράζει, σου δίνει περιθώρια να σκεφτείς. Χρησιμοποίησε τα πόδια σου για να κινηθείς και να βρεθείς στην σωστή απόσταση. Γιατί στην πυγμαχία δεν γίνεται μόνο να παλεύεις κοντά. Πρέπει να μάθεις να εξασφαλίζεις την θέση στην οποία δεν κινδυνεύεις. Πέτα λοιπόν το αριστερό σου, παίξε πόδια και θα δεις ότι θα μάθεις να βρίσκεις την απόσταση σου.

Ο Νίκος είναι μια «ήρεμη δύναμη» που ποτέ δεν θα σε αφήσει να νιώσεις αμφιβολία και ανασφάλεια. Έχει την ικανότητα να μετατρέπει έναν πυγμαχικό αγώνα σε ψυχαγωγικό event. Για τον Νίκο το μποξ είναι διασκέδαση και την στιγμή που πατάς μέσα στο ρινγκ πρέπει να χαμογελάς, να είσαι ψύχραιμος και να μην αγχώνεσαι.

Οι αθλητές του Γιδάκου έχουν μάθει να τα έχουν καλά με την πάρτη τους. Θέτουν στόχους, δουλεύουν για αυτούς και ξέρουν πως την ώρα της μάχης θα έχουν στη γωνία τους κάποιον που θα τους οδηγήσει στη νίκη.

Άλλωστε στο μποξ αλλά και στη ζωή σου όλη, πάνω από όλα πρέπει να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και με το… είναι σου, μόνο έτσι θα ξεπεράσεις δυσκολίες, αναποδιές, χτυπήματα και θα βγεις νικητής.