26/04/2024

Ο μύθος της μάχης Ali – Terrell στο «ποιο είναι το όνομά μου τώρα;»

Σαν σήμερα 6 Φεβρουαρίου είχαν ανταλλάξει τις γροθιές τους το 1967 ο Muhammad Ali με τον Ernie Terrell. Ο πρώτος βρισκόταν στην καλύτερή του κατάσταση και πάλευε να… συνέλθει από το σοκ με το Βιετνάμ, αλλάζοντας παράλληλα και το όνομά του από Cassius Clay. Εκτός όμως από τον εφιάλτη του πολέμου ο σπουδαίος Ali είχε έναν ακόμη εφιάλτη, κοντά ή και λίγο πάνω από τα δύο μέτρα με το όνομα Ernie Terrell.

Ο Terrell ήταν επίσης ένας σπουδαίος μποξέρ που πέθανε το 2014, όμως είχε καταφέρει να μείνει στην ιστορία, εκτός φυσικά για τον πασιφανή λόγο, δηλαδή των πυγμαχικών του ικανοτήτων και για τον αγώνα του με τον Ali τον  οποίο είχε καταφέρει να κάνει… τρελό. Ο Ali πραγματικά είχε φτάσει σε σημείο λένε να ουρλιάζει όταν ο Terrell έλεγε στον Τύπο πως δεν γνωρίζει κανέναν Ali, αλλά θυμάται έναν πυγμάχο ονόματι Cassius Clay με τον οποίο παλαιότερα έκανε σπάρινγκ.

Ο μύθος λέει πως ο Muhammad την ώρα του παιχνιδιού και όταν πετύχαινε σφοδρά χτυπήματα στον αντίπαλό του έκανε μερικά βήματα πίσω και του φώναζε: Θυμάσαι τώρα ποιο είναι το όνομά μου; Πες μου το όνομά μου…

Η κόντρα των δύο ήταν μεγάλη λύθηκε όμως μέσα στο ρινγκ με τον Ali να κερδίζει έπειτα από ομόφωνη απόφαση των κριτών.

https://www.youtube.com/watch?v=6qkMlDuwBPY