20/04/2024

Ο μυστήριος θάνατος του Arturo Gatti

Tι συνέβη;

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δύο κατηγοριών, κατέκτησε τον τίτλο της IBF στην lightweight κατηγορία και τον κράτησε από το 1995 μέχρι το 1998. Ο Arturo Gatti ήταν ένας ενεργός πυγμάχος που αγωνίστηκε για 16 χρόνια σε υψηλό επίπεδο.

Ο Ιταλόκαναδός ήταν ένας από τους αγαπημένους αθλητές του Ring Magazine.  Τον Ιούλιο του 2007 αποσύρθηκε. Ο Gatti έφυγε από την ζωή στην ηλικία των 37. Όσοι τον γνώριζαν έλεγαν πως ήταν άνθρωπος της διασκέδασης και χαιρόταν την ζωή. Το πτώμα του βρέθηκε στην Βραζιλία και επίσημα ο λόγος του θανάτου ήταν η αυτοκτονία(απαγχονίστηκε). Αρχικά συνελήφθη η γυναίκα του ως ύποπτη για φόνο και μετά βγήκε η αυτοψία ως αυτοκτονία.

Πολλοί τότε εξέφρασαν την αμφιβολία τους πως ο Gatti θα μπορούσε να αυτοκτονήσει. Δεν ήταν άνθρωπος που τα παρατούσε, ενώ το πτώμα του βρέθηκε σε διαφορετική θέση απ’ ότι θα έπρεπε, στην περίπτωση της αυτοκτονίας. Άλλοι υποστήριξαν πως η γυναίκα του ήταν αδύνατον να έχει την δύναμη να του έκανε κακό ακόμα κι αν ο Gatti ήταν μεθυσμένος. 

Ο Gatti μπήκε στην λίστα των μυστήριων θανάτων που αφορούν τους μποξέρ, μαζί με τους Zora Folley,Freddie Mills,Randolph Turpin,Sonny Liston.